Suplimentul care te ajută să trăieşti mai mult

Suplimentul care te ajută să trăieşti mai mult
Suplimentul care te ajută să trăieşti mai mult

Cercetătorii canadieni susţin că 1000mg de calciu pe zi prelungeşte viaţa femeilor şi le scade cu 22% riscul de deces în următorii 10 ani.

Deşi studiile precedente au scos la iveală că în canităţi mari, calciul creşte riscul bolilor de inimă, oamenii de ştiinţă candieni sunt de părere că suplimentul beneficii importante.

,,Am descoperit că suplimentele zilnice de calciu scad riscul de deces în cazul femeilor. Beneficiile au fost observate la cele care luau 1000mg pe zi, indiferent dacă suplimentul conţinea sau nu vitamina D”, spune prof. David Goltzaman de la Universitatea McGill, Montreal.

Potrivit profesorului Goltzman, calciul aduce aceleaşi beneficii, indiferent de sursa din care provine, suplimente sau alimente.

Calciul întăreşte sistemul osos, scade riscul de hipertensiune şi ajută la digestie.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. CALCIU NU E VITAMINA

  2. Calciul NU se gaseste liber ci doar sub forma de saruri.Nu iei o pastila de calciu ci o sare de calciu fiindca calciul este instabil chimic…el exista doar in combinatii cu alte chimicale.! Dintr-o pastila de 1000mg. de ”calciu” nu asimilezi decat cateva zeci de mg.de calciu.(si oricum,cu varsta asimilezi tot mai putin,si asta fiindca sucul gastric il producem tot mai putin!) Restul e altceva.Deci ca sa asimilezi 1gr. de calciu ionic(pur) trebuie sa iei cateva zeci de pastile de ”calciu”….Dar asta TE INTOXICA !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *