Zece simptome ale accidentului vascular cerebral pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Zece simptome ale accidentului vascular cerebral pe care toată lumea ar trebui să le cunoască
Zece simptome ale accidentului vascular cerebral pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai periculoase afecţiuni cu care te poţi confrunta de-a lungul vieţii, motiv pentru care este important să detectezi problema imediat ce organismul îţi transmite primele semnale că ceva este în neregulă.

Dacă vei ştii să recunoşti simptomele accidentului vascular cerebral poţi acţiona rapid, pentru a diminua efectele negative ale acestuia asupra stării de sănătate.

start="1">
 • Afectarea vederii
 • Problemele de vedere precum vederea înceţoşată sau vederea dublă reprezintă un indicator important al AVC-ului. Acest simptom apare în 44% din cazuri.

  1. Confuzie sau dificultate la vorbire

  AVC-ul poate afecta capacitatea de exprimare şi de înţelegere. Acest simptom apare în 72% dintre cazuri.

  1. Amorţirea unui braţ sau unui picior

  Amorţirea braţelelor sau picioarelor este un simptomn comun al AVC-ului. De obicei, membrele afectate sunt cele din partea opusă zonei creierului unde apare accidentul vascular.

  1. Ameţeală sau pierderea echilibrului

  Ameţeala, greaţa sau pierderea echilibrului se numără printre simptomele AVC-ului.

  1. Durere

  Durerea nu este un simptom comun al accidentului vascular. Dacă durerea apare subit la nivelul braţelor, picioarelor sau pieptului poate indica aparitia AVC-ului. Potrivit studiilor, aceste simptome neobişnuite apar mai ales în cazul femeilor.

  1. Durere de cap puternică

  Durerea foarte puternică de cap, poate fi de asemenea, un simptom al accidentului vascular. Acest semn apare, de obicei în cazul persoanelor tinere şi al femeilor.

  1. Amorţirea feţei

  Accidentul vascular cerebral poate provoca leziuni ale creierului care ar putea determina privarea acestuia de oxigen şi sânge. Un accident vascular cerebral va cauza deseori amorţeală în unele zone ale corpului, în funcţie de partea creierului afectată de lipsa de oxigen. În cazul în care nervii conectaţi la nivelul feţei sunt lipsiţi de oxigen, poate interveni paralizia facială parţială sau totală. Dacă o persoană simte amorţeală la nivelul feţei, alături de slăbiciune a membrelor pe o anumită parte a corpului, acesta ar putea fi indiciul unui accident vascular.

  1. Stare de oboseală bruscă

  Iţi desfăşori activităţile ca în orice altă zi, însă deodată te loveşte o stare de oboseală inexplicabilă şi tot ce îţi doreşti este să te aşezi în pat şi să dormi. Această situaţie poate masca prezenţa unui accident vascular cerebral, mai ales atunci când organismul tău este asaltat şi de alte simptome clasice.

  1. Sughiţ

  Sughiţul apare ca urmare a contracţiilor diafragmei, contracţii care sunt controlate de anumiţi nervi ai creierului. În momentul în care aceşti nervi sunt afectaţi de atacul cerebral, declanşează apariţia sughiţului.

  1. Palpitaţii

  Palpitaţiile apar, de obicei, în momentul în care există un motiv bine întemeiat, cum ar fi o sperietură zdravănă, efort fizic susţinut sau o emoţie puternică. Dacă te confrunţi subit şi fără motiv cu palpitaţii, este posibil să suferi un accident vascular cerebral. Palpitaţiile sunt însoţite şi de alte simptome clasice ale atacului cerebral.

   

  1151 distribuiri
  comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook