Sari la conținut

TRAGIC! A învins sistemul, dar prea târziu…

Sursa foto: Pixabay

Din cuprinsul articolului

TRAGIC! A învins sistemul, dar prea târziu…

Pentru prima oară în România pacientul a învins sistemul, câștigând procesul cu ditai CASMB, dar degeaba. 

Sistemul poate fi învins, poate că imposibilul este chestiune de timp uneori. Dar de ce trebuie să se ajungă la o astfel de „luptă” absurdă? De ce trebuie să luptăm pentru a beneficia de drepturi și libertăți garantate de orice constituție din lume?

Despre ce este vorba?

Un pacient a acționat în instanță Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) pentru că i-a fost refuzată internarea în spitalul public.

Este vorba despre o femeie care a câștigat procesul cu instituția, anunță avocatul Adrian Cuculis, citat de Mediafax.

Pacientul a murit

Soluția este definitivă după 3 ani de zile, anunță avocatul, citat de agenția de presă. Potrivit acestuia, este primul pacient care a dat în judecată CASMB solicitând suma de 70.000 de lei pentru că i-a fost refuzată internarea în spitalul public, din „lipsa de locuri” .

Între timp, pacienta care a câștigat procesul cu „sistemul” a murit, dar acțiunea în instanță a fost continuată de rude, a mai spus avocatul Cuculis.

În 2019, după ce a fost refuzată de spitalul de stat, pacienta s-a adresat unei unități particulare, iar costurile au fost imputate CASMB.

TRAGIC! Poate că sistemul este atât de complicat și încărcat de vechi metehne, în care nepăsarea unora și lipsa de profesionalism ne duce la complicații grave sau la moarte.

„Moartea domnului Lăzărescu” ne amintește că fiecare dintre noi am putea ajunge acolo…, în situații absurde, în care nici câștigarea unui proces nu ne mai este de folos.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel