marți, ianuarie 25, 2022

O gălăţeancăde 80 ani a fost diagnosticată de Institutul Cantacuzino cu meningită provocată de virusul West Nile, acesta fiind primul caz înregistrat în judeţul Galaţi în acest an, a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.  Potrivit acestuia, boala a fost transmisă prin înţepătura unui ţânţar.

”La sfârşitul lunii iulie pacienta s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase cu o stare alterată de sănătate. A fost diagnosticată cu meningită şi i s-au recoltat probe care au fost transmise la Bucureşti, la Institutul Cantacuzino. De abia acum a fost trimisă către noi şi confirmarea că într-adevăr a fost vorba de meningită cu West Nile. Din ancheta epidemiologică a reieşit că femeia a stat în curte, locuieşte la casă, şi a fost înţepată de ţânţari, iar una dintre înţepături i-a transmis virusul”, a declarat Valentin Boldea.

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră despre tratamentul Pavloxid de...

Directorul DSP Galaţi a precizat că femeia a primit în acest timp tratamentul specific împotriva meningitei, iar marţi a fost externată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private