Sari la conținut

Aceasta este cea mai eficientă metodă de reducere a anxietății, potrivit oamenilor de știință

depresie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa ajuti o persona care sufera de depresie

Metodă de reducere a anxietății. Majoritatea celor care s-au luptat cu anxietatea știu că găsirea modalităților potrivite de distrage a minții de la ruminare și îngrijorare nu este o sarcină tocmai ușoară.

Simptomele anxietății includ, printre altele:

  • îngrijorarea excesivă,
  • presiunea constantă, 
  • stresul,
  • probleme cu somnul,
  • probleme cu concentrarea.
anxietate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Anxietatea a crescut cu 25% după pandemie

Prin urmare, e difil de găsit o soluție pentru a rămâne concentrat sau calm și, totodată, să-ți pui energia nervoasă într-o sarcină care te ajută să te simți puțin mai bine. În acest sens, noi cercetări sugerează că un anumit hobby ar putea fi o modalitate sănătoasă de a-ți distra atenția și de a te simți mai ușurat.

În timp ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat că ratele de anxietate au crescut cu 25% în timpul pandemiei de COVID-19, o echipă de cercetători canadieni a decis să examineze la ce activități de agrement au apelat oamenii care se confruntă cu anxietatea în perioada de izolare pentru a determina ce este eficient și ce anume. nu a fost.

Cea mai simplă metodă de reducere a anxietății

Într-un studiu din iunie 2024 publicat în PLOS One, revizuit de colegi, publicat de Public Library of Science, cercetătorii au analizat datele din două sondaje separate efectuate în timpul pandemiei, incluzând cumulativ 8.818 de participanți.

Ei au examinat implicarea participanților în trei activități:

  1. Exercițiu
  2. Comunicarea cu prietenii și familia
  3. Meditație

Dintre aceste activități, cercetătorii au descoperit că participanții care s-au angajat în exerciții au văzut cele mai mari beneficii pentru anxietatea lor. În primul sondaj, 24,4% dintre cei care au făcut exerciții fizice în mod regulat au raportat că nu au experimentat anxietate moderată până la severă, comparativ cu 17% care au făcut-o. În al doilea sondaj, aceste cifre au fost de 19%, respectiv 12%.

Comunicarea cu familia și prietenii a fost aproape în urmă. Dintre cei care au socializat cu cei dragi, 19,9% în primul sondaj și 18,3% în al doilea sondaj, au raportat nicio anxietate moderată până la severă, în timp ce 18% și, respectiv, 12,7%, au raportat că au avut simptome de anxietate intensă.

Interesant, participanții care s-au angajat în meditație au experimentat cea mai mare anxietate. În primul sondaj, 24% dintre cei care au meditat au raportat anxietate moderată până la severă, doar 16,4% nu au raportat o astfel de anxietate. În al doilea sondaj, 17,7% au raportat anxietate moderată până la severă, în timp ce 11,7% nu au raportat niciuna.

Deși există cercetări semnificative care susțin efectele meditației asupra anxietății, cel mai important lucru este să găsești ceea ce funcționează pentru tine. Dacă plimbarea prin cartier, practicarea unui sport de agrement cu un prieten sau pur și simplu să dai un telefon unui membru al familiei poate ajuta la reducerea stresului și a rumeirilor, merită să încerci.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel