Sari la conținut

Această mască oferă cel mai înalt nivel de protecție. Expert: ”Are o eficienţă de 10 ori mai mare!”

Măștile sunt esențiale în contextul pandemic actual. Acestea sunt eficiente în filtrarea aerului, oprind virusul înainte ca acesta să ajungă în căile respiratorii. Cu toate acestea, nu toate măștile sunt la fel de eficiente. Iată care sunt măștile recomandate de experți!

Pe lângă vaccinare, care este cea mai bună metodă de a opri răspândirea virusului, potrivit experților, există și alte măsuri de igienă și prevenire.

Măștile se încadrează în acest tip de măsuri, fiind un scut bun împotriva infectării. Acestea filtrează particulele virale, oprind pătrunderea și multiplicarea virusului.

Totodată, nu toate măștile sunt la fel de eficiente. Potrivit specialiștilor, măștile din plastic și măștile textile nu filtrează aceste particule în mod corespunzător și nu opresc pătrunderea virusului în căile respiratorii.

Măștile chirurgicale și măștile FFP2, însă, au o capacitate mai mare de filtrare și pot fi folosite în siguranță. Dintre cele două, măștile FFP2 sunt cele mai eficiente. Acestea, se pare, filtrează de 10 ori mai bine particulele virale, în comparație cu măștile chirurgicale.

Măștile FFP2 oferă cel mai înalt nivel de protecție

Măștile chirurgicale și cele FFP2 ne protejează mai bine împotriva coronavirusului decât cele textile, spun autoritățile. Purtarea acestora din urmă a fost interzisă, iar celelalte sunt obligatorii în toate spațiile publice, indiferent că suntem pe stradă sau în interior.

Producătorii de măşti spun că cele textile care sunt pe piață nu ne protejează împotriva coronavirusului.

„Indiferent din câte straturi sunt fabricate nu au eficienţă la filtrarea aerului, deoarece între firele de ţesătură există un spaţiu prin care pot pătrunde particule de microbi, spre deosebire de un material neţesut, un conglomerat omogen care protejează prin masa sa compactă şi nu permite pătrunderea particulelor, iar al doilea aspect ar fi cel legat de certificare, pentru că aceste măşti nu sunt testate sub niciun standard, nici medical, nici de măşti respiratorii”, a explicat Vasile Ene, directorul unei companii producătoare de măști, potrivit RRA.

Care este diferenţa dintre măștile chirurgicale și cele FFP2?

„Diferenţa o face capacitatea de filtrare. Masca cu trei straturi poate filtra particule de trei microni, iar masca de tip FFP2 filtrează particule de până la până la 0,3 microni. Deci au o eficienţă de 10 ori decât masca în trei pliuri”, a adăugat Vasile Ene.

Vasile Ene a mai precizat că în funcție de condițiile externe, aceste tipuri de măști pot fi purtate între patru și opt ore.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel