vineri, iunie 5, 2020

Potrivit unei statistici, doar 12% dintre femei au orgasm în timpul penetrării. Dacă nu te afli printre cele norocoase, trebuie să știi că există o poziție-minune care te poate ajuta în acest sens. Potrivit sexologilor, poziția se cheamă CAT (Coital Alignment Technique).

In 1988, un cercetator s-a pornit sa caute o modalitate prin care pozitia misionarului sa fie mai favorabila obtinerii orgasmului in cazul femeilor. Asa a ajuns sa inventeze CAT.

Citește și:

In ciuda popularitatii initiale, femeile si-au pierdut interesul in CAT dupa cativa ani. Din fericire, pozitia a revenit in aria de interes a sexologilor!

Acestia povestesc ca unele dintre pacientele lor care nu avusesera orgasm vaginal niciodata in pozitia misionarului, dupa trei saptamani de practica au inregistrat o crestere a orgasmelor cu 56%.

Ce trebuie să faci

In esenta, CAT este o variatie a pozitiei misionarului. Ideea e ca baza penisului iubitului tau sau osul sau pubian sa mentina contact permanent cu clitorisul.

Citește și:

Concomitent cu acest lucru, trebuie sa va aliniati si in ceea ce priveste ritmul penetrarii (in loc sa te penetreze rapid, ar trebui sa va miscati amandoi intr-un ritm similar cu o miscare de leganare).

“In misionarul traditional, baza consta intr-o penetrare de tipul inauntru-afara”, spune prof. dr. Sonia Borg, sexolog și autoare a cartii ”Spectacular Sex Moves He’ll Never Forget” (”Mișcări sexuale spectaculoase pe care nu le va uitat niciodată”).

Citește și:

“Problema in acest caz e ca penisul nu ajunge in preajma clitorisului, de aceea multe femei întampina probleme in atingerea orgasmului.”, afirma Borg.

Si desi sunt alte pozitii care ofera si clitorisului atentia cuvenita, in misionar te simti foarte intima cu partenerul – fizic si emotional. “Misionarul favorizeaza contactul vizual si, de aceea, senzatia de apropiere este foarte intensa”, afirma prof. dr. Ian Kerner, sexolog și autor al cartii “She Comes First”.

Iata cum se face: asezati-va in misionar si gasiti unghiul potrivit pentru ca zona lui pelviana “sa fie conectata” la punctual tau hot. Asadar, intinde-te pe spate, lasa-l sa te patrunda si roaga-l sa urce cu trupul astfel incat pieptul lui sa fie aproape de umerii tai, spune Borg.

“Apoi, cu baza penisului apasand pe clitoris, iubitul tau ar trebui sa intre adanc in tine, dar cu o frecventa mai mica – pentru ca in scurt timp sa va puteti sincroniza intr-un leganat de tipul inainte-inapoi.”

Unele femei considera ca e important sa-si tina picioarele drepte sau incolacite in jurul gambelor lui, in loc sa-si tina genunchii indoiti si adusi catre piept.

Parteneri