sâmbătă, aprilie 1, 2023

În timp ce unele vitamine și suplimente alimentare nu prezintă riscuri și restricții în modul de administrare, există câteva substanțe ce pot afecta în mod negativ organismul, dacă sunt consumate în exces. Un medic nutriționist atrage atenția asupra unei vitamine care poate cauza un dezechilibru hormonal, dacă este administrată necorespunzător. Despre ce vitamină este vorba și cum poți evita aceste riscuri?

Mihaela Bilic, renumit medic nutriționist și expert în boli metabolice, susține că administrarea excesivă a suplmentelor de vitamina D poate cauza un dezechilibru hormonal, pe lângă alte caracteristici negative. Medicul a atras atenția că organismul este capabil să sintetizeze această vitamină pe cont propriu, motiv pentru care persoanele trebuie să fie atente în momentul consumului de suplimente cu vitamina D, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: Plante cu efect de antibiotic eficiente în cazul i...

„La capitolul vitamina D, atenţie mare la suplimente, pentru că nu numai că pot deregla nivelul vitaminei D în organism, dar vitamina D este foarte strâns legată de nivelul calciului, de activitatea hormonală şi mai ales de parathormon, un hormon sintetizat de paratiroide, şi atunci, în momentul în care noi aducem din exterior cantităţi mari de vitamina D, automat paratiroidele se opresc din sinteză, s-ar putea să ne trezim cu un nivel de calciu ridicat în sânge şi cu risc de calculi renali sporit şi atunci, toate aceste lucruri, fără o indicaţie a unui medic, fără un nivel al vitaminei D în organism detectat de nişte analize, pot să facă mai mult rău decât bine”, a arătat medicul nutriţionist.

Te-ar mai interesa: Horoscop de weekend 1-2 aprilie 2023. Banii, magne...

Avem nevoie de prezenţa grăsimilor în dietă şi când spun grăsimi spun, iată, apropo de vitamina D, avem vitamina D în mod natural, amestecată cu vitamina A, în grăsimea din lapte, tot ce înseamnă brânzeturi, în ficat, în peştele gras, în ou şi atunci aceste alimente, mai ales în sezonul rece, nu trebuie să lipsească din meniul nostru”, afirmă Mihaela Bilic, la Digi24.

 

Te-ar mai interesa: Simptome care arata că eşti intoxicat cu mucegai. ...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private