vineri, iunie 2, 2023

Stilul de viață adoptate este foarte important pentru sănătatea generală și, în final, poate fi un factor determinant al modului în care viața noastră decurge. Mai ales în primii ani de viață, stilul de viață trebuie să fie cât mai curat și sănătos.

Alimentația, în primii ani de viață, trebuie să asigure toți nutrienții necesari pentru dezvoltarea armonioasă a micuților. Pe de altă parte, este important să știm cum introducem în mod corect grupele de alimente.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Acest lucru este crucial deoarece diversificarea se face treptat, iar anumite alimente nu se introduc până la o anumită vârstă deoarece pot avea efecte negative.

Citricele se află în această situație. Acestea nu pot fi consumate de copiii mai mici de 3 ani deoarece pot cauza iritații și probleme digestive din cauza acidității.

Citricele, interzise în cazul copiilor mai mici de 3 ani

Copiii sănătoşi nu ar trebui să consume citricele şi, în general, fructele exotice până la 3 ani iar celor alergici le sunt complet contraindicate.

Până şi bananele, care ar părea inofensive, pot crea probleme de sănătate la aceste vârste fragede. Dacă după ce au fost rupte de pe copaci acestea stau mai multe zile pe rafturi, în pulpa fructului se produce o cantitate considerabilă de serotonină, iar aceasta poate cauza reacţii alergice, ai ales în cazul copiilor mici scrie DC News.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Cum știi dacă este timpul să introduci citricele în dieta copiilor?

Părinţii sunt sfătuiţi de specialiști să testeze, mai întâi, o feliuţă de portocală pe cel mic şi abia după ce se asigură că pe pielea copilului nu sunt pete sau puncte roşii, poate începe să introducă treptat citricele în meniu. Acest test verifică dacă micuțul este alergic la citrice sau nu și, de asemenea, dacă este încă prea mic.

Citricele pot fi introduce cu puţină lămâie în ceai iar mai apoi sub formă de sucuri din portocale stoarse. Cele mai bune proprietăţi nutritive le deţin soiurile din martie până în octombrie. Citricele sunt foarte importante pentru sănătatea noastră fiind o sursă excelentă de vitamina C. Numai o lămâie poate satisface 50% din necesarul zilnic de vitamina C.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private