
Acid uric ridicat: ALIMENTE pe care trebuie să le eviți

Hiperuricemia este un exces de acid uric în sânge, care se formează în timpul descompunerii purinelor găsite în anumite alimente și este, de asemenea, produs de organism, conform Clinicii Mayo.
Odată produs, acidul uric este transportat de sânge și trece prin rinichi, unde cea mai mare parte este filtrată și transformată în urină.
Aproximativ una din cinci persoane au un nivel ridicat de acid uric. Acest lucru poate fi legat de crizele de gută sau de dezvoltarea pietrelor la rinichi, iar majoritatea persoanelor cu niveluri ridicate de acid uric nu au niciun simptom sau probleme asociate, scrie sursa.
Te-ar mai interesa: Zodii care se vor căsători în 2023. Este anul lor!...
Vom trece în revistă o serie de „alimente interzise” dacă aveți acid uric ridicat. Am pus ghilimele în jurul termenului pentru că nu este chiar interzis să le consumați, dar este recomandat să le moderați consumul, mai ales când aportul lor nutrițional nu este prea important.
Pe langa „alimentele interzise”, mai sunt si altele pe care nu este bine sa le consumi in exces:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.