vineri, octombrie 30, 2020

Un studiu publicat recent în “Archives of Sexual Behavior”, care a cuprins 71 de femei cu vârste cuprinse între 18-48 de ani, a confirmat că femeile ţipă şi gem pentru a-şi convinge partenerul că se simt grozav în pat.

“Nici când au sau când urmează să aibă orgasm, femeile nu ţipă, ci sunt mai degrabă tăcute”, spune cercetătorul Gayle Brewer, de la University of Central Lancashire, coautorul studiului.

Citește și:

“Prima oară când am mimat orgasmul a făcut-o din plictiseală, pur şi simplu. Trecuseră deja vreo 30 de minute şi mă plictisea îngrozitor ce făcea iubitul meu. Orgasmul era oricum foarte departe şi am mimat. A crezut că sunt epuizată… A doua oară am facut-o din dorinţa de a nu-l răni. Îl vedeam aşa entuziasmat de ceea ce făcea, încât nu am vrut să îl fac să sufere. Resentimente? Niciunul. Toate ne prefacem, uneori!”, admite una din cele 80% dintre femeile care frecvent recurge la o astfel de atitudine.

Citește și:

 

Femeile simulează orgasmul atunci când actul sexual devine dureros

Ţipetele aparent incontrolabile sunt doar “teatru” pentru a grăbi orgasmul partenerilor, atunci când sunt plictisite, obosite sau când actul sexual devine dureros. Alteori, încearcă să nu-şi rănească partenerii. Astfel, oamenii de ştiinţă au aflat că 92% dintre femei mimau orgasmul pentru a creşte stima de sine a partenerului şi pentru a-l face să se simtă mai încrezător în performanţele lui sexuale, iar 87% din femei au dorit să termine mai repede actul sexual. Majoritatea femeilor spun că partenerii lor nu sunt satisfăcuţi până ce ele nu ajung la orgasm şi, atunci, singura modalitate de a nu-i răni este să se prefacă.

Citește și:

Un al treilea motiv pentru care femeile ajung să mimeze orgasmul este acela că nu ştiu să spună nu şi să îşi negocieze poziţia în cuplu.

Femeile şi bărbaţii joacă roluri prestabilite în timpul actului sexual, spune psihologul Charlene Muehlenhard, coordonatorul unui alt studiu pe acest subiect. “Bărbaţii trebuie să-i ofere femeii un orgasm, ca o încununare a muncii lui desăvârşite. Şi, pentru că femeile nu ejaculează, bărbatul trebuie să se bazeze doar pe ceea ce spun ele, sau pe ţipetele lor”.

Parteneri--