Sari la conținut

Adevărul despre cuptorul cu microunde. Cât de NOCIV este de fapt?

Cuptorul cu microunde dispune de un magnetron, tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice, producându-se radiații de microunde la circa 2450 MHz. Acestea interacționează cu moleculele din alimente, care își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă.

Potrivit HealthyFoodHouse.com, acestea sunt efectele pe care cuptoarele cu microunde le au asupra mâncării:

  • Degradează mâncarea și o „golesc” de nutrienți
  • Radiațiile distrug și deformează moleculele din alimente, creând compuși radioactivi periculoși

Un studiu desfășurat în Statele Unite a arătat că persoanele care au consumat legume încălzite sau gătite la microunde au experimentat:

  • Scădere a numărului de globule albe
  • Scăderea a nivelului hemoglobinei
  • Creștere a numărului de leucocite
  • Creștere rapidă a nivelului colesterolului

Cei care consumă în mod frecvent mâncare preparată la microunde s-ar putea confrunta cu următoarele probleme:

  • Sistem imunitar slăbit
  • Rezistență scăzută la infecții virale și bacteriene
  • Cataractă
  • Cancer

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel