vineri, august 12, 2022

Adrian Marinescu: „Zilele care urmează vor fi intense.(…) Aceasta este cea mai bună soluție!”. Preziceri privind luna în care vor scădea numărul de cazuri

mijloace terapeutice
Adrian Marinescu, medic infectionist la Institutul National de Boli Infectioase ,,Prof. Dr. Matei Bals” . EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Medicul infecționist, Adrian Marinescu, susține că momentan nu putem să vorbim concret despre un vârf al valului patru. Cu toate acestea, medicul prezice că luna noiembrie va fi una mai blândă, întrucât vor începe să scadă numărul de cazuri.

„Experiența de-a lungul pandemiei ne spune că nu putem să știm cu precizie când va fi un vârf. Mai mult, nici nu știm dacă vorbim despre un platou și apoi de o curbă descendentă. În principiu, ar trebui ca la începutul lunii noiembrie să vorbim despre curba descendentă, care nu se va întâmpla peste noapte, ci în cursul lunii noiembrie ca scădere.’, a spus medicul Adrian Marinescu pentru DCNews. 

Te-ar mai interesa: MEDIC: Atenție la aceste băuturi! Efecte devastato...

Un lockdown nu se poate realiza în mod real în București. Medicul infecționist explică și motivul:

‘Cu privire la lockdown, acesta nu se poate realiza în mod real la nivelul Bucureștiului și a zonelor din jur pentru că oamenii din Ilfov lucrează în București. Nu vom reuși să avem o carantină, în adevăratul sens al cuvântului. Să nu mai vorbim despre partea economică și psihologică etc. Probabil că variantele sunt legate de niște măsuri restrictive, care să nu fie de tip lockdown, dar care să presupună carantină de noapte, măsuri care să prevină infecțiile ce se întâmplă și acum.’, a precizat Marinescu.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...

Vaccinarea reprezintă soluția cea mai bună

‘Zilele care urmează vor fi intense. De fapt, fiecare zi din spitalele circuit Covid, mai ales din Capitală, sunt zile extrem de complicate. Perioada de acum este extrem de complicată. Fiecare dintre noi trebuie să fie realist. Până la urmă, nu contează ce se impune la nivel de măsuri de restricții. Cred că fiecare știe cum să se ferească în modul de față. Vaccinarea reprezintă soluția cea mai bună.’, a declarat Adrian Marinescu.

Te-ar mai interesa: Băutura cu care dai jos 5 kilograme în 3 zile. Aju...

Aproape 42 de mii de români s-au vaccinat conform raportărilor de pe 17 octombrie, dintre care 22 de mii cu prima doză. Numărul total al românilor care s-au imunizat se apropie de șase milioane.

Comitetul pentru Vaccinare (CNCAV) anunță că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 22.629 de persoane cu prima doză. Cele mai utilizate seruri au fost cele produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

În total, au fost imunizate 41.566 de persoane, dintre care 4.727 cu a doua doză și 14.210 cu a treia. Astfel, numărul românilor care au efectuat cel puțin o doză de vaccin se apropie de șase milioane, iar aproximativ 530 de mii au efectuat și a treia doză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private