luni, octombrie 3, 2022

Afecțiunile vocale sunt din ce în ce mai dese. Schimbările de temperatură și vremea din sezonul rece ne influențează organismul.

Factorii meteorologici precum umiditatea aerului, presiunea atmosferică sau curenții de aer produc modificări ale mediului, iar organismul nostru se adaptează prin procesele fiziologice însă uneori determină aparitia unor simptome specifice afectiunilor respiratorii sau agravarea unor boli existente.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

Factori de risc

Anotimpul rece reprezinta un factor favorizant pentru aparitia  laringitelor de natura mecanica ( prin suprasolicitarea vocii sau datorate aerului uscat, etc) cat si a celor de natura infectioasa.

Rolul mucoasei bucale și faringiene

Aerul uscat din camerele încălzite poate determina apariţia unei senzaţii de uscăciune a gâtului, mai ales dimineaţa când ne trezim. Mucoasa din tractul respirator are o funcție protectoare. Filtrează corpurile străine și îi transportă cu ajutorul cililor în faringe. De acolo sunt înghițite cu salivă și devin inofensive odată ajunse în stomac. Doar când acest proces este perturbat, apar afecțiuni ale gâtului. Uscăciunea mucoasei bucale și faringiene provoacă afecțiuni ale vocii, determinând tuse, răgușeală, dureri în gât, voce slăbită sau pierderea temporară a vocii.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

În sezonul rece, infecțiile precum laringita se pot agrava. Variatiile mari de temperatură, dintre interior și exterior, joacă un rol foarte important.

Anumite categorii profesionale, precum cantăreții, actorii, speakerii sau profesorii sunt mult mai vulnerabile, căci suprasolicitarea vocii cauzează inflamația corzilor vocale.

Cum poți preveni afecțiunile vocale

Pentru a preveni toate aceste afecțiuni ale vocii, trebuie să te îmbraci adecvat – nici prea subțire, nici prea gros pentru a evita supraîncălzirea organismului, trebuie să îți protejezi extremitățile prin purtarea de căciuli, mănuși, șosete. Nu uita de hidratare, cu lichide nici prea reci, dar nici fierbinți, de pauzele vocale care permit vocii să se odihnească și de comprimatele de supt care ajută la ameliorarea acestor probleme. Cu o compoziție specială, de oligominerale și acid hialuronic, ce formează o peliculă protectoare pe mucoasa bucală și faringiană, timp de 24 de ore, GeloRevoice®, un produs recomandat de farmaciști ajută la regenerarea zonelor iritate și la ameliorarea simptomelor de răgușeală, usturime, gât iritat și nu numai.

Te-ar mai interesa: Valentina Pelinel dezvăluie secretul soțului său. ...

 

GeloRevoice® este recomandat tuturor persoanelor  care  isi suprasolicita vocea in profesia lor.

Poate fi administrat atat la adulti, cat si la copiii de peste șase ani.

Nu este contraindicat în timpul sarcinii și al alăptării și, totodată, poate fi folosit de către diabetici.

Prevenția este la îndemâna fiecăruia și e cea mai simplă metodă prin care ne putem bucura de frumusețea oricărui anotimp, fără alte griji.

Te-ar mai interesa: Bahmuțeanu vrea un copil noul soț. Cât mai așteapt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private