Sari la conținut

Alexandru Pârgaru, concurentul de la „Românii au talent”, suferă de o boală cumplită. Are 28, dar arată ca un copil de 12

Alexandru Pârgaru, concurentul de la „Românii au talent”, suferă de o boală cumplită. Are 28, dar arată ca un copil de 12.

Alexandru Pârgaru, concurentul care a încercat să-i dea lecții de divinitate juratului Mihai Bobonete în ediția de vineri a emisiunii „Românii au Talent”, la PRO TV, este un persoanj destul de cunoscut, în special pe rețelele de socializare.

Discursurile și teoriile sale ce par aduse de pe altă lume i-au fascinat pe români, mulți amuzându-se pe seama lor. Cu toate că are îngățișarea unui copil de 12 ani, este adult în toată firea. Înainte de a păși pe scena „Românii au talent”, el a dezvăluit că are 28 de ani, urmând să împlinească 29 peste foarte puțin timp.

Teoriile sale despre Divinitate îi fascinează pe români, deşi mulţi găsesc în ele un subiect de divertisment. Mihai Bobonete a fost adus la exasperare de numărul mai puțin obișnuit al lui Pârgaru. Juratul a reușit să-l facă să se enerveze pe cel numit de internauți „Alexandru Gură de Aur” sau „Copilul care vorbeşte cu îngerii”, datorită temei religioase abordate.

Se pare, însă, că nimeni nu era pregătit pentru apariţia unui asemenea personaj. „Ca spirit, am zeci de mii de locuri de muncă. În trup, doar unul! Nu vreau să mă laud”, le-a mărturisit acesta lui Smiley şi lui Pavel Bartoş.

Alexandru Pârgaru, concurentul de la „Românii au talent”, suferă de o boală cumplită

Din păcate, aspectul fizic neobișnuit al lui Alexandru Pârgaru este rezultatul unei boli ce i-a măcinat sănătatea. Era copil când a fost i-a fost descoperită o tumoră pe creier – un craniofaringiom – din pricina căreia nu a mai crescut în înălțime.

La cinci ani, părinții și-au dat seama că băiețelul avea probleme, nu se dezvolta normal.

Medicii au extirpat-o de două ori, atunci când el avea 7 și 10 ani. În ciuda eforturilor doctorilor, la aproape 30 de ani, din cauza bolii, tânărul are corpul unui copil. Ulterior, el  a început să susțină că unele sunete au culori aparte.

Părinții lui Alexandru Pârgaru, care sunt artiști, l-au dus pe la diferiți psihologi, cu dorința de a-și înțelege mai bine băiatul. Specialiștii în domeniu ar fi spus mereu că e un copil sănătos, dar care are o inteligență peste medie.

Ce este craniofaringiomul

Craniofaringiomul este un tip rar de tumoră cerebrală necanceroasă (benignă). Craniofaringiomul se dezvoltă de obicei din tija glandei hipofize și datorită proximității față de aceasta, prin creșterea volumului său poate afecta semnificativ funcția acestei glande și a altor structuri din jur (chiasma optică și nervii optici, determinând tulburări de vedere).

Aceasta tumoră poate apărea la orice vârstă, dar apare cel mai des la copii și adulții tineri.

Simptomatologie craniofaringiom:

  • Modificări treptate ale vederii – scăderea acuității vizuale, modificări de câmp vizual
  • Oboseală
  • Urinare excesivă
  • Dureri de cap
  • Copiii cu craniofaringiom pot avea întârzieri de creștere

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel