vineri, februarie 3, 2023

Știți cu toții că cancerul este o mare amenințare pentru viața noastră, dar știați că anumite alimente pe care le consumați în fiecare zi vor provoca cancer? Iată o listă cu alimente care cauzează cancer pe care probabil le consumi în fiecare zi.

1. Conserve

Majoritatea conservelor conțin o substanță chimică numită bisfenol-A sau BPA, care afectează modul în care genele funcționează în interiorul creierului. Deci, majoritatea alimentelor conservate sunt responsabile de cauzarea cancerului.

Te-ar mai interesa: Cum a slăbit Andreea Esca 6 kilograme: ASTA e cel ...

2. Băuturi carbo-gazoase

Sifonele, încărcate cu zahăr, sunt o cauză principală a obezității la nivel național și pot duce la inflamație, rezistență la insulină și boala de reflux gastro-esofagian.

3. Somon de crescătorie

Somonul de crescătorie este hrănit cu diete nenaturale și poate fi contaminat cu substanțe chimice, antibiotice, pesticide și alți agenți cancerigeni cunoscuți.

4. Popcorn la microunde

Pungile de floricele de porumb la microunde conțin acid perfluorooctanoic, o toxină legată de infertilitatea la femei și crește riscul de cancer de rinichi,  ficat, pancreas și testicule. Majoritatea floricelelor folosesc ulei de soia care poate provoca probleme cu stomacul și erupții cutanate.

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: „E indicat să vă faceţi o r...

5. Carne procesată

Carnea procesată, cum ar fi cârnații, hot-dog-urile și baconul, conțin numeroase substanțe chimice și conservanți care sunt dăunători sănătății dumneavoastră.

6. Chipsurile

Chipsurile de cartofi sunt bogate în elemente pentru creșterea în greutate, iar grăsimile trans și sodiu excesive pot cauza colesterol și hipertensiune arterială.

7. Uleiuri hidrogenate

Uleiurile hidrogenate sunt adesea dezodorizate și colorate pentru a arăta atrăgător. Conțin niveluri ridicate de acizi grași Omega-6, care pot provoca boli de inimă și diverse tipuri de cancer, în special cancer de piele.

Te-ar mai interesa: Femeia care a aflat că are cancer datorită câinelu...

8. Alimente murate și afumate

Alimentele afumate conțin cantități considerabile de gudron, care este un cancerigen cunoscut. Între timp, alimentele murate, vindecate de nitrați și, de asemenea, colorate, sunt asociate cu rate mai mari de cancer colorectal și de stomac.

9. Faină albă puternic procesată

Rafinarea cerealelor îi distruge nutrienții naturali și îi conferă o rată glicemică foarte mare, care poate crește rapid nivelul zahărului din sânge și al insulinei.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zahărul scade imunitatea...

10. Organisme modificate genetic

Un studiu realizat de Institutul Rowett a constatat că șobolanii, hrăniți cu alimente modificate genetic, TOȚI au arătat leziuni ale sistemului imunitar, creșteri celulare precanceroase, plus creier și ficat mai mici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private