Sari la conținut

Alimente care nu trebuie păstrate în frigider

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Anumite alimente nu ar trebui depozitate în frigider. Mai ales fructele și legumele deoarece prin depozitarea lor la rece se pierde o mare parte din proprietăți. De aceea, este bine să le lași în casă, la temperatura camerei. 

Altfel spus, temperaturile mici din frigider pot modifica structura unui aliment dar și să-i modifice gustul. În plus, umezeală favorizează formarea mucegaiului și putrezirea vegetalelor. Prin urmare, anumite produse nu trebuie puse în frigider.

Iată ce fructe și legume nu e bine să le depozitezi în frigider:

  • Dacă sunt ținute în frigider acestea se vor înnegri. În plus, dacă nu a apucat să se coacă complet, frigul va încetini acest proces.
  • Avocado trebuie păstrat la temperatura camerei. Dacă îl pui la frigider se va înmuia și își va pierde din proprietăți.
  • Roșiile. Ideal e să le păstrezi la temperatura camerei. Însă dacă sunt depozitate la frigider ele declanșează un sistem de oprire în producerea de enzime. Iar exact aceste enzime sunt răspunzătoare de aroma și gustul lor.
  • Castraveții și ardeii grași. Dacă sunt puși în frigider ardeii grași se vor înmuia. Ar trebui să fie depozitați în lădițe și să fie feriți de lumină. La fel și castraveții. Aceștia, la contactul cu frigul își vor pierde din gust, iar coaja lor se va înmuia rapid.
  • Pepenii întregi sunt foarte gustoși reci și așa îi preferăm de regulă. Însă, dacă nu îi ții la rece, își vor păstra gustul pentru mai mult timp. De asemenea, calitățile antioxidante se vor păstra.
  • Piersici, nectarine, caise, prune. Este ideal să le păstrezi la temperatura camerei cel puțin până se coc bine.
  • Ceapa dacă este pusă la rece se va înmuia din cauza umidității și va prelua gustul altor alimente. De aceea, atât ceapa cât și usturoiul se vor păstra într-un loc rece.

Nici pâinea nu ar trebui ținută la frigider. Explicația este aceea că mediul rece, umed o va usca, se va întări și pur și simplu nu va mai fi fragedă.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel