Alimente care protejează pielea de soarele verii

Alimente care protejează pielea de soarele verii
Alimente care protejează pielea de soarele verii

Protejează pielea! Vara înseamnă în primul rând grija pentru sănătatea pielii noastre. Medicii dermatologi spun an de an cât de important este să nu ieșim din casă fără o protecție împotriva soarelui. De aceea, este esențial să eviți arsurile, deshidratarea, radicalii liberi utilizând creme de protecție SPF.

Dar, există și o serie de soluții naturale care te ajută să ai o piele sănătoasă pe timpul verii.

Iată ce alimente te ajută să îți protejezi pielea de soarele arzător al verii:

  • Roșiile. Acestea conțin licopen, un carotenoid care protejează pielea de razele UV sau de arsurile solare. De aceea, este indicat să consumi roșii zilnic.
  • Morcovii. Sunt o sursă bună de minerale și betacaroten, care este transformat în organism în vitamina A. Va proteja pielea de soarele arzător al verii.
  • Somonul. Acestea este o sursă de acizi grași Omega -3, care au o puternică acțiune antiinflamatoare și luptă împotriva radicalilor liberi.
  • Citricele. Acestea au un conținut mare de vitamina C dar și de aminoacizi importanți și au un rol esențial în producerea de colagen. Iar colagenul este răspunzător de o piele sănătoasă, tânără și fără riduri.
  • Cireșele. Trebuie să le consumi des, fiindcă sunt o sursă de minerale și vitamine dar au și proprietăți antiinflamatoare datorită conținutului de antocianine și melatonină. Iar melatonina ajută la protecția împotriva razelor UV.
  • Ardeiul gras. Fiind bogat în carotenoizi și vitaminele C și E contribuie la menținerea sănătății pielii.
  • Ciocolata neagră. Da, nu râde, fiindcă este foarte bună atunci când vrei să fii tânără și sănătoasă. Aceasta are flavonoide și luptă cu succes împotriva arsurilor solare. Mai mult, se pare că poate contribui la menținerea elasticității pielii și previne îmbătrânirea precoce a acesteia.
  • Fructele de pădure. Sunt bogate în vitamine și antioxidanți ce contribuie la neutralizarea efectelor radicalilor liberi. Practic, contribuie la prevenirea apariției ridurilor.
39 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox