vineri, mai 27, 2022

Acumularea inflamației în organism duce la apariția unor boli grave, precum cancer, artrită, Alzheimer. Cu timpul, inflamația devine cronică și reduc rezistența sistemului imunitar.

Din nefericire, anumite alimente pe care le consumăm zilnic contribuie la apariția și menținerea inflamației în organism.

Iată ce alimente poți evita pentru a reduce riscul de a dezvolta aceste afecțiuni grave.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Alimente care provoacă inflamație

Iaurt înghețat

Zahărul şi laptele din compoziţie îi asigură un loc fruntaş în listă. Consumul de lapte stimulează secreţia de hormoni masculini. În plus, face parte din categoria alimentelor alergizante, vinovate de producerea anumitor infecţii în organism.

Totuși, există iaurturi care conţin o substanţă proteică numită cazeină, vinovată de creşterea nivelului inflamaţiei. Altele, însă, conţin anumite probiotice care o minimizează. De altfel, anumite iaurturi nici măcar nu conţin lapte de origine animală, ci lapte de cocos, notează realitatea.net.

Alune

Alunele sunt medii excelente pentru dezvoltarea mucegaiului şi a ciupercilor, ducând, în timp, la inflamaţii severe şi la obstrucţionarea căilor respiratorii. Înlocuieşte-le cu migdale crude.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Orz și secară

În anumite cazuri, aceste cereale sănătoase şi absolut delicioase pot cauza inflamaţii din cauza glutenului. Aceste cereale sunt complet interzise dacă suferi de intoleranţă la gluten şi de boala celiacă. Consumul acestor cereale, fie în stare pură, ca mâncare, fie fermentate în băuturi, poate cauza inflamarea ţesuturilor.

Încearcă să reduci pe cât posibil consumul acestor alimente, mai ales dacă suferi deja de dureri ale încheieturilor, un prim semn al inflamaţiilor. Glutenul produce mari dezechilibre în organism şi afectează profund sistemul imunitar, producând inflamarea intestinală.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private