Sari la conținut

Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută la lupta împotriva virușilor și întărirea sistemului imunitar

sistem imunitar
Susa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dr Virgiliu Stroescu, despre sistemul imunitar

Din cuprinsul articolului

Antiviralele sunt concepute pentru a lupta împotriva agenților patogeni dăunători, în special împotriva virusurilor. Deși medicamentele pot fi eficiente, acest efect poate fi obținut și cu ajutorul alimentației.

În sezonul rece, organismul nostru este mult mai vulnerabil în fața agenților patogeni. Astfel, este indicat să fim mult mai atenți la sistemul nostru imunitar și să încercăm să îi susținem funcționarea optimă.

Organismul nostru poate semnala acumularea excesivă de toxine prin anumite simptome și manifestări. Printre acestea se numără și toxinele virale și, de asemenea, pot fi simptome cauzate de virusuri.

Astfel, pentru a diminua reproducerea virusurilor și pentru a limita efectele negative asociate, este recomandat să consumi mai multe alimente cu efect antiviral natural.

Alimente cu efect antiviral

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie care sunt cele mai bune alimente cu efect antiviral și, de asemenea, de ce ar trebui să le introduci în alimentație, mai ales în seoznul rece.

„Dacă te trezești dimineață direct obosită, dacă energia ta e pe butuci, dar nu poți amână la nesfârșit responsabilitățile și faci apel la cafea pentru a putea face față… te balonezi frecvent după masă de prânz, în special, sau de ceva vreme nu mai poți mânca anumite fructe sau legume crude, căci ai tot felul de senzații neplăcute. Sau, uite, un simptom pe care îl băgăm sub preș de multe ori – stările de anxietate, starea depresivă, poftele alimentare constante, irisul îngălbenit al ochilor, căderea masivă a părului și multe altele.

Toate acestea sunt mesaje pe care organismul nostru ni le oferă, strigând după ajutor. Căci, cum spuneam, noi avem datoria să fim avocatul propriei sănătăți, iar că să facem asta avem nevoie în mod cert să acționăm în sfera reeducării în plan alimentar și, în același timp, la autocunoașterea de sine.

Mâncarea este un medicament puternic. Include aceste alimente în alimentația zilnică sau cât mai des posibil pentru a ajuta la lupta împotriva virușilor și întărirea sistemului imunitar.

Afine: ajută la restabilirea sistemului nervos central și la eliminarea toxinelor virale din ficat.

Sparanghel: conține substanțe fitochimice care ajută la oprirea reproducerii virușilor. Este un alcalinizator incredibil.

Spanac: creează un mediu alcalin și oferă micronutrienți foarte absorbibili sistemului nervos. Cel mai bine este consumat crud pentru a primi cât mai multe beneficii.

Coriandru: este un făcător de minuni pentru viruși.

Pătrunjel: se leagă de acizii neproductivi din organism pentru a-i alunga.

Usturoi: un puternic antiviral, antibacterian care ajută la eliminarea deșeurilor virale și bacteriene toxice din sistemul limfatic. Usturoiul crud este cel mai puternic mod de a primi beneficii vindecătoare.

Ghimbir: antiviral puternic, scoate corpul dintr-o stare reactivă calmând nervii și mușchii. Cel mai bun este proaspăt.

Zmeură: un aliment detoxifiant pentru întregul corp, bogat în antioxidanți care elimină resturile virale din sânge.

Papaya: are aminoacizi și enzime care resping virușii. Vitamina C ajută la curățarea și reconstruirea ficatului”, scrie Patricia Rusu, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: