Sari la conținut

Alimentele care te ajută să reduci bărbia dublă

Bărbia dublă este o problemă estetică și de sănătate care afectează mii de oameni în diferite părți ale lumii. Este o acumulare de grăsime în partea inferioară a bărbiei. De obicei, se extinde până la gât. Poate apărea atât la bărbați, cât și la femei de toate vârstele.

Un strat de grăsime, cum ar fi bărbia dublă, apare de obicei la persoanele care suferă de obezitate. Această boală este cauzată de un stil de viață sedentar și de o dietă nesănătoasă, în care se abuzează de consumul de alimente sau produse bogate în zaharuri, sodiu și grăsimi nocive.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că bărbia dublă poate fi cauzată și de factori genetici. „Dacă membrii familiei tale au bărbie dublă, este foarte probabil ca atunci când vei ajunge la vârsta lor, pielea de pe față să se lase în jos”. Pierderea bruscă în greutate declanșează, de asemenea, apariția acesteia. „Pierderea multor kilograme într-o perioadă scurtă de timp nu permite pielii să se adapteze la timp la noile dimensiuni. Ca urmare, pielea de pe bărbie poate deveni goală și, prin urmare, flască”, se arată pe site-ul London Clinic.

Merită menționat faptul că un proces natural, cum ar fi îmbătrânirea, care este inevitabil, stimulează, de asemenea, apariția bărbiei duble, deoarece vârsta înaintată face ca pielea să-și piardă elasticitatea și fermitatea, astfel încât acest organ (cel mai mare din corp) începe să se relaxeze.

Cum să reduci bărbia dublă cu dieta

Radiofrecvența, liposculptura sau mezoterapia lipolitică sunt câteva dintre tehnicile estetice menite să contureze bărbia. Cu toate acestea, poți face și tu singur lucruri pentru a o ascunde sau a scăpa de ea.

Dieta se numără printre remediile naturale pentru a scăpa de bărbia dublă. Unele orientări alimentare sănătoase care pot ajuta, potrivit Healthline, includ:

  • Consumul mai multor porții de fructe și legume pe zi.
  • Înlocuirea alimentelor rafinate cu alimente integrale.
  • Evitați produsele procesate.
  • Consumul de proteine slabe, cum ar fi carnea de pasăre și peștele.
  • Optarea pentru grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, avocado și nucile.
  • Rămâneți în limitele necesarului zilnic de calorii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.