vineri, decembrie 9, 2022

Alimentația este un factor decisiv în determinarea stării de sănătate. Aceasta poate susține organismul și îl poate ajuta să devină puternic sau, dimpotrivă, îl poate îmbolnăvi.

Prin alimentație am putea preveni cele mai temute boli, precum cancerul, bolile neurudegenerative, și afecțiunile cardiovasculare.

Orezul negru este un aliment bogat în nutrienți și antioxidanți valoroși, în cantități mari. Iată ce beneficii poate avea pentru sănătatea ta și de ce nu trebuie să lipsească de pe masă de acum!

Te-ar mai interesa: Cum să trăiești mai mult? Medic: 5 alimente minune...

De ce să consumi orez negru?

Orezul negru își capătă culoarea din antioxidanții cu proprietăți neuroprotectoare și anticancerigene. Acești compuși bioactivi pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol, la îmbunătățirea funcției endoteliale și la inhibarea creșterii tumorilor.

Indicele glicemic al orezului negru este mai mic decât al orezului brun. Prin urmare, orezul negru este o alegere mai sănătoasă pentru cei cu un nivel crescut al glicemiei, diabet sau rezistență la insulină.

Cunoscut și ca „orezul interzis” sau orezul violet, orezul negru este plin de antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și de scădere a colesterolului.

Te-ar mai interesa: Băutura care întărește imunitatea și vindecă răcea...

Potrivit cercetătorilor, toate soiurile de orez negru provin din orezul japonez. Culoarea lor neobișnuită și conținutul ridicat de antociani se datorează unei mutații genetice, scrie realitatea.net.

După ce au comparat mai multe cereale diferite, cercetătorii au ajuns la concluzia că soiurile de orez negru și roșu sunt cele mai bogate în cianidin, un element antioxidativ puternic.

În studiile clinice, s-a demonstrat că acest compus, conținut de orezul negru, suprimă creșterea tumorilor cancerigene și oprește răspândirea celulelor canceroase. Studiile pe animale sugerează că poate reduce rezistența la insulină și poate proteja împotriva stresului oxidativ.

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: Știam că va veni momentul…Drum ...

Un sfert de jumătate din orezul negru negătit sau o ceașcă gătită furnizează 180 de calorii, 4 grame de proteine, 1 gram de grăsimi și 39 de grame de carbohidrați, inclusiv 5 grame de fibre. Este, de asemenea, o sursă bună de fier și potasiu, conform USDA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private