Sari la conținut

Anunț de ultimă oră! Secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală a redevenit funcţională

Anunț de ultimă oră! Secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală redevine funcţională.

Joi, 7 octombrie, secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală a fost evacuată de urgenţă. Măsura a fost luată după ce mai mulţi pacienţi au fost diagnosticaţi cu germeni multirezistenţi.

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenți – inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale – s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, au transmis joi reprezentanții spitalului.

Anunț de ultimă oră! Secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală redevine funcţională

Vineri, 8 octombrie, reprezentanții spitalului au anunțat că „activitatea zonei ATI a unității sanitare este complet funcțională, activitatea generală a spitalului nefiind oprită niciun moment”.

„Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” anunță pacienții și toate persoanele interesate că operațiunile sistematice, periodice, de curățenie înaltă cu nebulizări virucide și bactericide și de prelevare de probe bacteriologice, care au avut loc în ultimele 5 zile, au fost finalizate cu succes, probele bacteriologice fiind negative.

Precizăm că, deși spitalul beneficiază de condiții deosebite de presurizare controlată cu instalații specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcție de necesitatea momentului), în practica curentă a unității noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creștere continuă a gradului de siguranță a pacienților.

În cadrul spitalului există cazuri de pacienți, internați și tratați, care au infecții severe, ceea ce impune asigurarea unor condiții de siguranță maximă la realizarea intervențiilor chirurgicale specifice”, se arată într-un comunicat din partea reprezentanţilor Spitalului Foițor.

Din 28 de paturi ATI, 2 paturi sunt alocate pentru pacienții cu Covid

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” are aprobată o structură de două paturi ATI Covid, dintr-un total de 28. Acestea sunt alocate în caz de necesitate în postoperator, prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului.

„Conform Planului de Reziliență al nr.6098/16.06.2021, depus la DSPMB cu nr. 25449/16.06.2021, Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” are aprobată structura de 2 paturi ATI COVID-19, dintr-un total de 28 de paturi ATI, acestea fiind alocate în caz de necesitate în postoperator (prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluției pre sau postchirurgicale, incluzând actul chirurgical terapeutic).

Capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica proprie, la nivel de spital, este proiectată și executată pentru a deservi, în regim normal de consum, toate paturile de ATI (28), Săli Operatorii (8), Preanestezii (8), etc.

În cazul tratării pacienților COVID-19, capacitatea maximă de livrare oxigen poate acoperi maximum 5 paturi ATI (la un regim de livrare 60 litri/min/caz), cu imposibilitatea efectuării altor activități medicale care ar necesita oxigen, pentru pacienți COVID sau non-COVID.

În ceea ce privește activitatea curentă a spitalului, menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 9490 /04.10.2021, am oprit internările programate ale pacienților pentru chirurgie electivă, în acest moment fiind prioritari pacienții cu patologiile menționate în HG nr. 423 / 27.05.2020 – adică urgențele specialității de ortopedie –
traumatologie, conform monospecializării unității noastre spitalicești”, se mai arată în comunicatul transmis de reprezentanţii spitalului din Capitală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel