Sari la conținut

Anunț important pentru toți românii. Schimbări majore ale cardului de sănătate

Card de sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
S-a reluat tipărirea cardului de sănătate

Cardul de sănătate va fi modificat în totalitate, după cum anunță ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan. Oficialul român transmite că acesta va fi restructurat.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat că o schimbare mult așteptată pentru milioane de români care beneficiază de cardul de sănătate: va fi restructurat și va fi valabil și în format electronic.

Potrivit ministrului Digitalizării, sistemul actual al cardului național de sănătate este unul depășit și urmează să fie restructurat.

Mai mult, Bogdan Ivan a subliniat că acesta va fi disponibil și în format electronic, accesibil pe telefoanele mobile, asemănător cu cardurile bancare.

„Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut cap-coadă. Va fi inclusiv într-un wallet, în format electronic.

Sistemul a fost făcut cu o tehnologie foarte veche, în urmă cu 16 ani. Nu ai cum să ți se dubleze numărul de beneficiari, să ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani”, a spus ministrul la Digi 24.

Card de sanatate
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cardul de sănătate va fi în format fizic și electronic

Bogdan Ivan a mai declarat că a fost identificată o soluție tehnică pentru a salva proiectul. El a mai precizat că acest card de sănătate va fi realizat atât în format fizic, cât și electronic.

Mai mult, el a spus că va fi totul trasabil, astfel că se va ști ce se va întâmpla cu banii statului.

„Ceea ce e important este că 100 de milioane de lei au fost salvați din PNRR, datorită muncii celor de la CNAS. Împreună cu ei și cu echipa noastră am găsit o soluție tehnică pentru a salva acest proiect, acum este în procedură de achiziție publică și urmează să fie refăcut cap-coadă.

Va fi atât în format fizic, cât și într-un wallet (portofel electronic, n.r.), la fel ca un card bancar.

Va fi trasabil totul, adică nu se va putea să-ți fie prescrisă aspirină de 10 ori într-o zi și să fie și decontată. Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”, a mai spus Bogdan Ivan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel