Sari la conținut

Arsuri solare: Consumați fructe și legume de ACEASTĂ culoare pentru a îmbunătăți protecția solară cu aproape 50%

leguma benefica toamna
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
leguma ce trebuie consumata toamna

Arsuri solare: Consumați fructe și legume de ACEASTĂ culoare pentru a îmbunătăți protecția solară cu aproape 50%.

Sezonul de vară se află în plină desfășurare, dar riscul de arsuri solare predomină pe tot parcursul anului. Ca primă linie de apărare împotriva leziunilor pielii, experții recomandă utilizarea protecției solare în aer liber și reaplicarea după fiecare trei ore.

Specialiștii atrag, însă, atenția și că dieta ar putea ajuta și la dezvoltarea unui scut natural împotriva arsurilor solare.

Arsuri solare: Consumați fructe și legume de ACEASTĂ culoare pentru a îmbunătăți protecția solară cu aproape 50%

Expunerea excesivă la razele ultraviolete ale soarelui este de vină pentru arsurile solare. Și dacă cineva dorește să formeze o protecție naturală împotriva daunelor solare, se recomandă să includeți fructele și legumele bogate în substanțe chimice care protejează pielea, cum ar fi beta-carotenul și licopenul, în alimente precum:

Citeste si:
  • papaya,
  • pepene verde,
  • grapefruit,
  • ardei gras roșu
  • roșii.

Totul despre licopen și de ce este bine să gătim roşiile înainte de a le  consuma

Potrivit unui studiu, consumul a 40 de grame de pastă de roșii cu ulei de măsline timp de 10 săptămâni poate ajuta la reducerea arsurilor solare cu 40% mai puțin severe.

Acest efect este atribuit licopenului din roșii – un antioxidant care are proprietăți anticancerigene și poate absorbi și radiațiile UVA și UVB. Licopenul dă roșiilor culoarea; cu toate acestea, pepenii verzi, conțin mult mai mult.

Și dacă nu sunteți un fan al roșiilor cu ulei de măsline, puteți încerca și să luați iaurt plin de grăsimi cu pepene verde și smoothie cu papaya.

Alternativ, puteți încerca să utilizați acizi grași omega-3 pentru a menține integritatea pielii.

În concluzie, nu trebuie să omiteți formula de protecție solară (SPF) pentru a vă proteja împotriva arsurilor solare în timp ce beți multă apă, deoarece deshidratarea ar putea agrava, de asemenea, daunele.

Unele dintre efectele neplăcute ale arsurilor solare includ:

1. Tensiune arterială scăzută

2. Leșin

3. Slăbiciune

4. Pete dureroase, roșii ale pielii

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.