duminică, iunie 4, 2023

Infarctul cardiac este o urgență medicală de care se teme lumea pe scară largă pentru lipsa semnelor de avertizare. Cercetătorii cred, totuși, că anumite schimbări fiziologice pot avea loc cu ani înainte de un eveniment. De exemplu, tocirea unghiilor poate fi un factor de risc mai puțin cunoscut.

Unghiile iau forme și dimensiuni diferite, dar modificările neobișnuite ale aspectului lor pot fi un semn că organismul se îmbolnăvește. Potrivit NHS, „problemele obișnuite ale unghiilor includ unghiile fragile, slăbite, care își pot schimba culoarea sau forma”, care sunt adesea indicative ale deficiențelor nutriționale. Când unghiile devin tocite, totuși, ele ar putea avertiza că inima are probleme.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Aspectul ughiilor este normal să se schimbe în timp, dar unele modificări fizice pot indica o boală de bază.

Potrivit Centrului Regional de Sănătate Magnolia: „Ondulurile de pe unghii sau unghiile cu noduli pot fi cauzate de o tulburare a pielii, psoriazis, eczemă sau artrită.

Clubbingul unghiilor este atunci când o unghie se curbează sub vârful degetului.

Ar putea indica boli de inimă, boli inflamatorii intestinale, boli pulmonare, hepatice, boli ale tiroidei sau HIV/SIDA”.

Roșeața umflată lângă cuticule poate indica o inflamație, o infecție cu bacterii sau drojdie, lupus sau o altă boală a țesutului conjunctiv.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Boala de inimă, care apare atunci când fluxul de sânge bogat în oxigen către inimă este întrerupt, este principala cauză a atacului de cord.

Unghii cu forma clubbing

Afecțiunea este de obicei caracterizată printr-o senzație de strângere sau presiune în piept și dificultăți de respirație.

Ocazional, simptomele se pot manifesta la nivelul unghiilor, sub forma de clubbing.

Clinica Mayo explică că modificarea unghiilor „de tip clubbing apare atunci când patul degetelor se mărește și unghiile se curbează în jurul vârfurilor degetelor, de obicei de-a lungul anilor”.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

Organismul de sănătate adaugă: „Clubbing-ul unghiilor este uneori rezultatul unui nivel scăzut de oxigen din sânge și ar putea fi un semn al diferitelor tipuri de boli pulmonare.”

Pe măsură ce boala cardiacă se dezvoltă, organul devine cronic expus la niveluri mai scăzute de oxigen din sânge.

Această interferență în schimbul de oxigen poate duce la hipoxie, care stimulează o creștere a densității vaselor mici de sânge numite capilare.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private