sâmbătă, mai 28, 2022

Simptome generale de cancer. Ai avut o perioadă agitată și nu te-ai odihnit suficient? În aceste cazuri este absolut firesc să te simți obosit, să ai nevoie de odihnă pentru a-ți reveni. Însă, uneori în spatele oboselii se ascund boli grave la care nici nu te gândești.

De aceea, orice senzație de oboseală pe care nu o poți ameliora prin somn eficient, cu o dietă echilibrată și prin diminuarea nivelului de stres și care durează mai mult de două săptămâni trebuie atent investigată.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Majoritatea cancerelor au ca simptom oboseala

Cele mai multe tipuri de cancer au ca simptom un grad mai mic sau mai mare de oboseală. Așa că mergi la medic și află cauza oboselii tale. Cu atât mai mult cu cât observi la tine și simptome precum pierderea poftei de mâncare, o scădere bruscă în greutate, adică alte simptome specifice în majoritatea tipurilor de cancer. Alte simptome generale de cancer sunt includ:

Lipsa poftei de mancare

Pierderea poftei de mancare poate fi determinata de mai multe afectiuni, precum gripa. Acest simptom poate aparea si in cazul unui cancer, prin modificarea metabolismului, dar si in anumite tipuri de cancere in zona abdominala, prin apasarea tumorii pe stomac.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

Febra

In majoritatea cazurilor, febra vine ca raspuns la o infectie din organism. In cazul cancerului, insa, febra poate aparea in anumite varietati, precum limfomul, leucemia sau cancerele renale si hepatice. De asemenea, febra persistenta poate semnaliza un cancer care a metastazat. Febra asociata cancerului urmareste un anumit pattern (model) pe parcursul unei zile, scazand si crescand la anumite intervale fixe, care se repeta mai multe zile. Mergi la medic in cazul in care febra persista si depaseste 38 °C.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă ...

Transpiratii nocturne

Acest simptom poate fi cauza unei infectii sau a unui semn de cancer. In cazul femeilor care au depasit varsta de 45 de ani, transpiratiile nocturne pot fi un indicator al menopauzei.

Marirea ganglionilor

De cele mai multe ori, umflarea ganglionilor de la nivelul gatului indica o infectie, insa poate fi un indicator si pentru cancerul la nivel de gat si cap, precum cancerul gurii, al gatului, laringelui sau al tiroidei, dar si in cazul leucemiei sau al limfomului. Metastaza cancerului de san poate determina umflarea ganglionilor din regiunea axilara (subrat). Ganglionii umflati din cauza unui cancer sunt de regula nedurerosi, motiv pentru care este important sa te prezinti la medic daca ai un astfel de ganglion marit si nedureros, care persista mai mult de o saptamana.

Te-ar mai interesa: Vor fi amendați românii care nu-și fac analize în ...

Durere

Durerea ca simptom al cancerului apare atunci cand boala s-a raspandit de la zona de origine (a metastazat). In acelasi timp, poate fi un indicator al cancerului osos sau testicular in faze incipiente. Durerea de cap (cefalee) persistenta poate indica o tumoare la nivelul cerebral.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private