vineri, august 12, 2022

Conform specialiștilor în sănătate, este posibil ca în țara noastră să apară noi mutații Covid-19, din cauza numărului mare de infectări.

Delegația OMS a ajuns în România, iar veștile nu sunt bune pentru români. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat luni, 18 octombrie, după întâlnirea cu reprezentantul OMS, că e xistă riscul să apară o mutație care să ducă la apariția unei tulpini noi.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...

„Estimările depind de măsurile pe care le luăm și dacă ele se respectă. Există o creștere continuă, dar nu e atât de mare ca acum 2-3 săptămâni. Nu am ajuns la un platou. Chiar dacă ajungem la un platou, așa cum suntem azi, cifra e imensă și produce un impact asupra sistemului sanitar.

Tulpina românescă ar putea fi cea mai periculoasă

OMS a spus că cea mai importantă măsură e accelerarea campaniei de vaccinare.

“Ceea ce știm de când se tot schimbă variantele virale este că fiecare variantă nou-apărută a fost o variantă mai transmisibilă, cu contagiozitate mult mai ridicată. În România în acest moment, în care peste 20-25 % este rata de pozitivitate a testelor, ne arată că transmiterea virusului în comunitate este una extrem de intensă și în urma acestei multitudini de multiplicări ale virusului poate să apară o variantă virală.

Te-ar mai interesa: Vremuri bune pentru aceste zodii: Care sunt nativi...

Întotdeauna variantele acestea virale au apărut unde nu a fost controlată transmiterea virusului. Varianta indiană a apărut atunci când erau peste 300-400.000 de cazuri pe zi. În România, la o asemenea viteză de transmitere a virusului, oricând poate să apară o nouă variantă virală”, spune Radu Țincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca, potrivit stirileprotv.ro. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private