Sari la conținut

Bărbat decedat în urma infectării cu tulpina Delta, deși era imunizat. Varianta este acum dominantă

Un bărbat și-a pierdut viața în urma infecției cu tulpina Delta, varianta care a stârnit îngrijorare la nivel mondial. Bărbatul, se pare, era vaccinat anti-COVID, însă suferea, de asemenea, de anumite afecțiuni.

Tulpina Delta a devenit predominantă, susțin specialiștii. Aceasta are capacitate foarte mare de răspândire, ceea ce înseamna că are potențialul de a duce oricând la apariția unui nou val al pandemiei.

Din cauza pericolului, autoritățile au încercat să adopte o serie de măsuri care să limiteze răspândirea rapidă a variantei indiene.

Un bărbat și-a pierdut viața în urma infectării cu tulpina Delta

Victima era vaccinată anti-COVID cu peste 100 de zile înainte să se declare decesul. Bărbatul era internat la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi avea boli preexistente, potrivit Antena 3.

Numărul infectărilor, în continuă creștere

Numărul de noi infectări continuă să crească, ieri au fost anunţate 233, cele mai multe din ultimele două luni. Şi celelalte cifre care definesc evoluţia pandemiei sunt în creştere, în spitale sunt acum 441 de persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care 60 la terapie intensivă. Deşi avertismentele medicilor şi ale autorităţilor privind iminenţa valului patru şi la noi în ţară devin tot mai frecvente, ritmul campaniei naţionale de vaccinare rămâne destul de redus, anunță Rador.

Puţin peste 11.000 de persoane s-au vaccinat în 24 de ore cu prima doză sau cu serul care nu are nevoie de rapel, astfel că, în România sunt acum aproape 5.025.000 de imunizaţi cu cel puţin o doză.

Vaccinarea este sigură şi eficientă – subliniază reprezentanţii Comitetului de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare, aminitind că, astfel, se reduce riscul de infectare şi de transmitere a virusului, iar riscul de spitalizare şi deces este considerabil mai mic.

Cele mai recente date ale Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că mai puţin de 0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză dintr-un ser anti-COVID-19 au avut până acum un test pozitiv la coronavirus şi într-un procent şi mai mic, de doar 0,11%, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Specialiştii atrag atenţia că numărul cazurilor noi va continua să crească şi în următoarea perioadă, în condiţiile în care, în ultimele zile, bilanţul era de aproximativ 100 de cazuri noi şi săptămânal se înregistrează o creştere constantă, de aproximativ două treimi

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel