Categories: Ştiri sănătate

Bolnavii de cancer și diabet sunt în pericol în contextul pandemiei. Cum pot fi prevenite decesele în cazul acestor boli cronice

Este necesară o atenție sporită pentru bolnavii de cancer! Ei și cei cu diabet cresc numărul decedaților de COVID-19

După cum se vede din statistica persoanelor decedate de COVID-19, cei mai mulți morți au fost dintre pacienții diagnosticați cu diferite cazuri de cancer și din rândul diabeticilor.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer atenționează decidenții din Ministerul Sănătății, MAI, aflați la comandă pe perioada pandemiei, că pacienții oncologici infectați cu coronavirus au un risc mai mare de a fi internați în secțiile de terapie intensivă.

Cezar Irimia, președintel Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer,  atenționează într-o scrisoare deschisă că pacienții bolnavi de cancer, infectați cu coronavirus, au un risc semnificativ mai mare de a fi internați în secțiile de terapie intensivă, pentru a fi ventilați mecanic.

Pentru a fi evitată o agravare a bolii, Federația cere, printre altele, aplicarea unor soluții tehnice pentru ca pacienții oncologici să își poată continua tratamentele, dar și măsuri care să îi aibă în vedere în mod special.
”Solicităm crearea unui circuit separat pentru pacientul cu cancer infectat cu coronavirus, deoarece acesta poate deveni ușor un focar de infecție pentru ceilalți pacienți aflați la terapie sau pentru personalul medical. În cazul în care pacienții oncologici trebuie să rămână la domiciliu, solicităm implementarea unui sistem care să permită consultațiile la distanță și monitorizarea efectelor adverse”, a spus președintele Cezar Irimia pentru Radio România Actualități, citat de RADOR.

Cererile Federației sunt pertinente pentru că un bolnav de cancer este destul de plimbat de colo-colo, fie pentru că nu există niște proceduri clare și simple, fie că unii medici nu-și organizează bine treaba și nici nu empatizează cu pacienții.
Cezar Irimia a precizat că sunt necesare reglementări care să permită ridicarea tratamentului de către o altă persoană în numele bolnavului, administrarea tratamentului, inclusiv perfuzabil, să poată fi făcut și la domiciliul pacientului, precum și recoltarea de analize la domiciliul pacientului sub supravegherea personalului medical.

Recent Posts

Horoscop chinezesc 16-21 aprilie 2024. Protecţie divină pentru o zodie

A doua jumătate a lunii aprilie vine cu noi oportunități, obstacole și provocări pentru nativi.…

10 minute ago

Atenţie, începe sezonul căpuşelor! Recomandările specialistului. Cum se îndepărtează corect căpuşele din piele

Medicii se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de înţepături de căpuşe pe…

50 de minute ago

Cristina Demetrescu, horoscop 16 – 30 aprilie. Zodii cu triplu noroc până la Paște. Au parte de un moment UNIC în viață

Cristina Demetrescu, horoscop 16 - 30 aprilie. Perioada 16-30 aprilie 2024 va fi una încărcată…

o oră ago

Sfâșietor de dureros: copiii Prințesei Kate pregătiți de psihologi pentru moartea mamei lor! Noi detalii cutremurătoare ies la iveală!

Kate Middleton a fost diagnosticată cu cancer și face în prezent chimioterapie. Potrivit unor surse…

2 ore ago

Citeste si: