duminică, septembrie 27, 2020

Pe lângă calitățile sale nutritionale excepționale, broccoli are și proprietăți vindecătoare. Iată câteva motive importante pentru care ar trebui să-l consumați mai des:

Previne cancerul

Broccoli conține sulforafan, un compus-anticancerigen care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, elimină din organism bacteria H. pylori, o bacterie care crește riscul de cancer gastric. Broccoli mai conține și indol-3-carbinol , un antioxidant care combate cancerul de sân, cervical și de prostată.

Citește și:

Previne osteoporoza

Broccoli conține o cantitate importantă de vitamina k și calciu care mențin sănătatea sistemului osos și previn osteoporoza.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Broccoli conține luteină, o carotenoidă care s-a dovedit a încetini și preveni rigidizarea arterelor. Conține, de asemenea și vitamina B6 și acid folic, ambele ajutând la reducerea riscului de infarct și ateroscleroză.

Citește și:

Protejează vederea

Luteina ajută, de asemenea și la prevenirea cataractei și a degenerescenței maculare. În plus, broccoli este și o sursă bună de vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor.

Stimulează sistemul imunitar

Broccoli conține o cantitate importantă de beta-caroten și minerale care întăresc sistemul imunitar și protejează de boli și infecții.

Însă, avantajele pe care acest aliment le are pentru sănătate sunt distruse dacă este gătit în exces, pentru că se pierd enzimele care îi conferă toate calitățile, potrivit unui studiu făcut la Universitatea din Illinois.

Citește și:

Cea mai bună soluţie pentru a păstra calităţile unui aliment precum broccoli, care luptă împotriva cancerului, este gătirea lui la abur timp de 2-4 minute. Această combinaţie dublează proprietăţile anticancer ale acestor crucifere, susţin cercetători americani.

Componentele din broccoli ajută organismul să lupte contra cancerului de stomac şi a ulcerului, aduc beneficii pentru inimă şi protejează plămânii fumătorilor.

Parteneri