
Planta care scade zahărul din sânge! În plus, este detoxifiantă și antibacteriană

Brusturele este o plantă cu multiple beneficii asupra stării de sănătate a organismului. În plus, având proprietăți detoxifiante, antibacteriene, antioxidante antireumatice, hipoglicemiante, antitumorale,
astringente aceasta este, în primul rând, foarte bună în prevenirea și ameliorarea diabetului zaharat.
De la planta se utilizează în scop terapeutic rădăcina. Specialiștii spun că aceasta conține insulină naturală care duce la scăderea zahărului din sânge. În acest scop, poți utiliza planta sub formă de ceai, tinctură, decoct sau o poți cumpăra de la farmacie sub formă de suplimente.
Rădăcina de brusture are proprietatea de a scădea zahărul din sânge, de aceea aduce beneficii persoanelor care au fost diagnosticate cu diabet zaharat. Mai mult, acțiunea hipoglicemiantă a plantei se datorează
conținutului foarte ridicat de inulină. De asemenea, reduce producerea de glucoză la nivel hepatic și stimulează secreția de insulină din celulele pancreatice. Decoctul din rădăcină de brusture se prepară altfel: ai nevoie de 2-3 lingurițe de rădăcină măcinată pe care le vei fierbe într-o cantitate de 200 ml apă până se pierde o treime din apa adăugată. Soluția obținută se va strecura și poți să bei, o parte dimineața, altă parte, seara.
Iată și alte beneficii ale brusturelui:
că ceaiul din brusture este foarte bun pentru stimularea funcției hepato-biliare.
În acest sens este indicat să iei o linguriță de pulbere, de trei ori pe zi, înainte să mănânci.