joi, mai 26, 2022

Chef Florin Dumitrescu te va face să nu mai mănânci pâine niciodată. Celebrul bucătar a explicat cât de periculoasă este pâinea pentru sănătate și cu ce o poți înlocui.

„Pâinea cu maia este lăsată la dospit mult mai mult și cu cât este lăsată la dospit mai mult, dospirea se termină și începe fermentația. În momentul ăsta nu mai există gluten.

Un sfat: intoleranților la gluten le recomand ciabatta, dar ciabatta făcută ca la carte, pentru că are undeva la 40 și ceva de ore de dospire”, a spus chef. Florin Dumitrescu în podcastul lui George Buhnici.

Te-ar mai interesa: Pfizer va vinde toate medicamentele sale brevetate...

Vă intrebați care este secretul unei pâini sănătoase? Celebrul bucătar spune că trebuie să fie lăsată la dospit cât mai mușt.

„Trebuie să găsești o pâine care să-ți facă bine. De exemplu, poate să fie din făină albă, din făină integrală, din hrișcă, fără gluten etc.”.

„O viață întreagă, până la 30 și ceva de ani, mi-a plăcut foarte mult pâinea, să fie de oricare, să aibă coaja groasă, să fie albă dacă se poate și cu cartofi. Și m-am umflat! M-am inflamat, m-am și îngrășat și m-am inflamat și constipat”, a spus George Buhnici.

Te-ar mai interesa: A intrat în moarte cerebrală după ce a căzut cu tr...

„Asta face glutenul”, a spus ferm chef. Florin Dumitrescu.


„Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine niciodată?”

„Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine niciodată în viața ta? Îți explic o chestie. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie și o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat i-a curs bidonul de afânător sau nu știu ce băga el acolo. Era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Și a făcut gaură în beton. Că ăla a căzut ca picătura chinezească și peste noapte i-a făcut gaură în beton, în 12 cm.

Și aia se întâmplă, de fapt, cu ceea ce mâncăm noi. De aceea, în momentul în care cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi înlocuită cu ceva.

E cel mai simplu, și eu mănânc asta, mâncați lipie: făină cu apă și nu ai nicio problemă”, a dezvăluit juratul de la „Chefi la Cuțite”.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private