marți, ianuarie 25, 2022

Conform studiilor, femeile și bărbații căsătoriți sau care sunt implicați într-o relație de lungă durată au o viață mai lungă.

În schimb, persoanele de vârstă mijlocie care nu sunt căsătorite sau care nu au o relație stabilă, au un risc de două ori mai mare de a muri prematur, spre deosebire de cei care au un partener de viață.

Chiar și când sunt luate în considerare personalitatea și comportamentul periculos, starea civilă are un impact major asupra ratei de supraviețuire, conform cercetătorilor de la Duke University Medical Center.

Te-ar mai interesa: Care este vârsta ideală de apariție a menopauzei? ...

Motivul pentru care cei implicați într-o relație au o viață îndelungată este sprijinul emoțional pe care îl primesc din partea partenerului de viață, iar persoanele care au relație mai lungă de 5 ani au un risc mai mic de a suferi de depresie, de a avea tendințe sinucigașe sau de a deveni dependente de droguri sau alcool.

„Studiul nostru sugerează că diferențele dintre nivelul de sprijin social emoțional și funcțional se află în strânsă legătură cu mortalitatea”, a explicat autoare studiului, Ilene Siegler.

În cadrul studiului publicat în Annals of Behavioral Medicine journal au fost analizate date provenite de la 4.800 de persoane născute în 1940, iar rezultatele au arătat că în grupul bărbaților văduvi și al mamelor singure sunt cele mai multe cazuri de boli cronice și acute.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu împotriva depresiei. Nu te aşt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private