luni, iunie 27, 2022

Alimentația influențează foarte mult starea de sănătate generală. O alimentație nesănătoasă, se pare, este asociată cu dezvoltarea celor mai temute boli, precum cancerul.

Bineînțeles că alimentația nu este un factor decisiv în toate cazurile. Mulți alți factori duc la dezvoltarea cancerului.

Cu toate acestea, în prezent, majoritatea alimentelor găsite în comerț sunt pline de aditivi și conservanți care reprezintă un factor important.

Te-ar mai interesa: David Popovici s-a întors acasă: Nu sunt obișnuit ...

Anumite sunt de părere că renunțarea la anumite alimente poate preveni cancerul, precum renunțarea la carne. De asemenea, foarte mulți bolnavi de cancer sunt de părere că renunțarea la produsele de origine animală va avea un impact pozitiv. Este acest lucru adevărat, însă?

Pacienții bolnavi de cancer trebuie să renunțe la carne?

Anca Hâncu, medic nutriționist, dezvăluie la Antena 3 faptul că pacienții bolnavi de cancer pot consuma în continuare carne, deoarece aceasta nu are o influență dovedită.

„Nu este nevoie să renunţe la carne pacienţii care suferă de cancer. Există tratamente foarte performante pentru orice tip de cancer. Acestor pacienţi le este recomandat un stil de viaţă sănătos şi corect. Nu este bine să renunţe la carne, dar este bine să-şi ia surse de proteine din carne albă, carne de pasăre. Peştele gras să fie consumat cam de două ori pe săptămână. Peştele gras însemnând macrou şi somon”, a explicat medicul.

Te-ar mai interesa: Detoxifiere. Ce reguli ar trebui sa respecti? Sfat...

Deși nu este un factor care declanșează sau nu cancerul, alimentația este importantă. Echilibrul, de fapt, este cel care ne asigură sănătatea. Pentru acest echilibru trebuie să consumăm o varietate de alimente, în special proaspete.

„Cancerul poate fi prevenit. În cazul cancerului de colon, pentru care avem recomandare de a evita carnea roşie, mai ales cea procesată.

Alimentaţia corectă va favoriza un microbiom sănătos, deci, un echilibru între bacteriile bune şi cele rele din intestinul nostru, în aşa fel încât să construim un microbiom sănătos cu efect antiinflamator.

Te-ar mai interesa: Ingredientul care răspândește cancerul în corp. Me...

Alimentele pe care le recomand zilnic sunt legumele şi fructele. Să avem cinci porţii de legume vegetale şi fructe într-o zi. Carnea este şi ea recomandată, dar cea albă. Toate iaurturile care au probiotice, de asemenea.

Nu aş omite nici uleiul de măsline, ca principală sursă de grăsimi. Sigur, şi alte uleiuri, precum cele de in şi floarea soarelui. De evitat carnea grasă”, a adăugat medicul.

Te-ar mai interesa: De ce a divorțat Laura Lavric: „Când a fost ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private