sâmbătă, iulie 2, 2022

Certificatul verde a fost creat pentru facilitarea călătoriilor în interiorul U.E., inițial. Odată cu evoluția situației epidemiologice, însă, acesta a fost impus pentru a obține accesul în mai multe spații, respectiv la anumite evenimente.

Certificatul verde la locul de muncă ar trebui să devină operațional în România înainte să crească din nou numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2, a declarat astăzi ministrul sănătății, Alexandru Rafila, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

El a precizat că în prezent există o variantă tehnică elaborată cu specialiștii de la Institutul de Sănătate Publică, variantă care va fi discutată la nivelul coaliției de guvernare, urmând ca aceasta să ia o decizie politică în această chestiune.

Ministrul sănătății a mai spus că măsurile adoptate în contextul confirmării primului caz de infectare cu varianta Omicron în România la o persoană care nu a călătorit în afara țării vizează mai degrabă întârzierea răspândirii acestei variante.

Certificatul, necesar înainte de răspândirea în masă

„Este clar că se va răspândi și în România la fel ca în alte țări. Măsurile care se iau sunt de frânare nu de impermeabilizare, dacă vreți a frontierelor, ci de întârzierea răspândirii acestei tulpini.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

În mod evident vom avea și noi îmbolnăviri cu transmitere comunitară, important este când se va întâmpla acest lucru și cred că e poate și mai important să vedem care este evoluția formelor clinice de boală pentru că deocamdată sunt incerte dintr-un anumit punct de vedere.

Dintre cei infectați și confirmați în România aproape toți au fost vaccinați, dar evoluția clinică a fost foarte bună în cazul acestor persoane, au fost asimptomatici sau cu simptome minore care au dispărut după una, două zile”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru celulele creierului. Un ...

Ministrul sănătății a mai precizat că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infectări probabil de luna viitoare, deoarece este o perioadă când oamenii sunt mai mobili și urmează o perioadă când mulți români vor reveni acasă din străinătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private