Sari la conținut

Cardiolog: ”Primul semn de infarct, indiferent de vârstă, e acesta”

infarct

Din cuprinsul articolului

Primul semn de infarct. În România, bolile cardiovasculare reprezintă cauza numărul unu de deces. Peste 140.000 de români mor anual din cauza problemelor cardiace, adică aproape 60% din totalul deceselor înregistrate. Cum depistăm la timp o problemă de inimă și ce facem ca să nu ajungem la infarct, ne-a explicat dr. Oren Iancovici, specialist cardiolog, în cadrul interviului LiveDoc.

Primul semn de infarct

Primul semn de infarct este durerea în piept intensă, indiferent de vârstă. Dacă durerea nu trece într-un minut și dacă se accentuează și mai apar și transpirații, palpitații trebuie să chemăm imediat salvarea. ”Femeile nu percep durerea în piept ca pe o durere în piept și, din păcate, ele vin la spital și zic că au obosit și țin  mâna în piept, această oboseală e posibil să fie infarct și uneori vin prea târziu, pentru că ele percep oboseala ca pe ceva obișnuit”, a precizat cardiologul.

Cu cât pacientul ajunge la spital mai repede, cu atât șansele lui de supraviețuire sunt mai mari. În marile orașe, oamenii ajung, de obicei, la spital în timp util, problema e la țară, unde sunt și puțini medici și spitale. ”Pacientul trebuie să ajungă la spital în primele 6-9 ore de la momentul infarctului, după 9 ore o porțiune din mușchiului inimii începe să necrozeze și șansele de recuperare sunt mici”, a adăugat doctorul.

După un infarct, pacientul pleacă acasă cu un pumn de medicamente pe care trebuie să le ia, zilnic, toată viața.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel