Sari la conținut

Ceaiul care îți reglează metabolismul. Ameliorează tulburările cardiace și scade glicemia

Specialiștii în fitoterapie susțin că vâscul este foarte bun pentru o mulțime de afecțiuni. Însă, ca să beneficiezi de proprietățile sale trebuie să ai grijă ce tip de vâsc folosești și mai ales cum.

Mai exact, specialiștii spun că cele mai eficiente tipuri de vâsc sunt cele care cresc în cresc în păr, prun, măr, gutui, pin sau brad.

Atenție! Cele din stejar, salcâm sau salcie sunt toxice. De asemenea, orice preparat din vâsc se obține din frunzele plantei. Bobițele sunt toxice.

Iată care sunt proprietățile terapeutice ale vâscului:

  • Ameliorează tulburările cardiace. În plus, se pare că poate regla și tensiunea arterială. Practic, acesta îmbunătățește activitatea cardiacă.
  • Reglează nivelul glicemiei în sânge. Tot ce trebuie să faci este să bei ceai de vâsc care poate să stimuleze metabolismul. Nu în ultimul rând are un efect pozitiv asupra pancreasului. Dar ar trebui să bei ceai de vâsc minimum 3 luni, ideal jumătate de an.
  • Poate să amelioreze crizele de astm. Ceaiul de vâsc este foarte bun în cazul afecțiunilor respiratorii: bronșite, astm, răceli, gripă. Acesta combate tusea și ameliorează crizele puternice de astm.
  • Contribuie la creșterea imunității. De aceea, bea cu încredere ceai de vâsc. Pentru a obține un rezultat și mai bun, adaugă și un pliculeț de ceai de echinaceea.
  • Ceaiul de vâsc este foarte bun și în cazul afecțiunilor ficatului.
  • Ceaiul este util și în cazul hemoragiilor, de exemplu, hemoragiile nazale sau alte sîngerări. Un alt exemplu de problemă medicală unde ceaiul de vâsc face minuni este acela al hemoragiilor menstruale. Mai exact, o cană de ceai de vâsc băută dimineața va regla ciclul menstrual și femeia în cauză nu va mai avea o menstruație abundentă.
  • Este foarte bun și în combaterea balonării.

Vâscul se poate utiliza cu succes și dacă este aplicat local, sub formă de cataplasmă. Mai exact, poate să combată durerile articulare.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel