sâmbătă, decembrie 5, 2020
Elena Oceanu

Nutritionistul Lauren Slayton, cunoscuta pentru cartea The Little Book of Thin, care analizeaza toate greselile de nutritie pe care le facem in mod regulat, spune ca nu putem pierde mai mult de 2 kg pe saptamana. Deci nici gand de 2 kg intr-o zi si 10 intr-o saptamana.

Dar este posibil ca unii sa slabeasca totusi mai repede?

Da, desigur, unii slabesc mai repede si altii mai incet. Daca, de exemplu, incepi sa slabesti atunci cand ai un numar mai mare de kilograme de dat jos, sunt sanse mai mari ca la inceput sa scapi rapid de mai multe kilograme. Sau daca duci o viata cu totul nesanatoasa, atunci mult mai usor vei scapa de kilograme schimband obiceiurile, decat daca duceai o viata foarte sanatoasa atunci cand te-ai hotarat sa mai slabesti.

Poti slabi mult intr-o perioada scurta?

Da, sigur ca se poate, doar ca nu ar trebui sa se numeasca slabire. Pot elimina apa rapid si asta te ajuta sa nu mai fii la fel de pufos. Insa grasimea tot acolo ramane.

Daca vrei sa slabesti cu adevarat si nu doar sa elimini niste apa, atunci un plan de 1 kilogram pe saptamana este mai mult decat suficient. Pentru ca acel kilogram odata dus, ramane dus. Iar asta nu se obtine cu diete chinuitoare, ajunge sa reduci din calorii si sa te apuci de un pic de sport. Altfel, tot ce obtii este sa iti incetinesti metabolismul si sa te obligi singur sa depui mai mult efort ca sa slabesti.

O slăbire foarte rapidă se face în general prin înfometare, eventual combinată cu excesul de sport (supraantrenament). Malnutriția este cea mai gravă. Efectele negative pot fi de la depresie și osteoporoză până la îmbătrânire prematură, tulburări de ciclu menstural, vergeturi sau chiar probleme ale ficatului, stomacului, dezechilibre hormonale. Iar ca efect de bumerang, îngrășarea ulterioară, în general peste nivelul de la care s-a plecat”, atrage atenția nutriționistul Cristian Mărgărit.

 

Parteneri