Sari la conținut

Cât de periculos este să fumezi la primele ore ale dimineţii

Efectele dezastruoase ale fumatului sunt deja cunoscute de toată lumea, însă prima ţigaretă de dimineaţă este cu atât mai nocivă, avertizează experţii.

Studiile precedente au scos în evidenţă faptul că există o legătură între fumatul dimineaţa şi dependenţa de nicotină, însă cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania au asociat acest obicei cu riscul dezvoltării diferitelor tipuri de cancer.

,,Am descoperit că fumătorii care aprind ţigareta imediat ce s-au trezit au niveluri mai crescute de NNAL (un metabolit cancerigen al tutunului) în sânge decât cei care se abţin de la fumat o jumătate de oră sau mai mult după ce s-au trezit, indiferent de numărul de ţigarete fumate pe zi,” spune profesorul Steven Branstetter.

Citeste si:

 Studiul a inclus 2000 de fumători care au fost chestionaţi în legătură cu mumărul de ţigarete fumate pe zi şi la cât timp după ce se trezesc îşi aprind prima ţigaretă. Participanţii au fost apoi testatţi pentru stabilirea nivelului de NNAL pe care îl aveau în sânge. Potrivit rezulltatelor, nivelul de NNAL era de 2 ori mai mare în cazul celor care fumau la aproximativ 5 minute de la trezire, comparativ cu cei care aşteptau cel puţin o oră până la prima ţigaretă

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.