Sari la conținut

Cât trebuie să dureze o partidă de sex reuşită şi de câte ori pe săptămână e normal să faceţi amor

Discuţiile despre sex fac parte din intimitatea oricărui cuplu. Pentru că sunt parteneri care se plâng că nu fac dragoste cu săptămânile din cauza stresului şi a vieţii agitate, sexologii au încercat să desfiinţeze câteva mituri care influenţează viaţa sexuală.

1. Ambii parteneri trebuie să aibă chef de sex

Când dorinţa este de partea amândurora, vă aşteaptă o partidă de sex pe cinste. Dar ce faceţi dacă ea nu are chef?! Ori dacă el este prea obosit?! Multe cupluri se plâng că nu fac dragoste cu săptămânile pentru că unul dintre parteneri este prea stresat. Alţii se plâng de lipsa de timp ori de cea a bunei dispoziţii. Sexologii spun că oboseala şi stresul nu ar trebui lăsate să vă tulbure viaţa sexuală, iar dacă celălalt partener are chef de sex, intraţi în joc. Pofta vine mâncând! „Poate că nu veţi avea parte de cel mai grozav orgasm, dar afecţiunea pe care o veţi primi o să vă încarce pozitiv“, susţin experţii citaţi de publicaţia „Health“. Sexologii vă sfătuiesc să nu renunţaţi la mângâieri şi la sărutări, pentru că acestea au darul de a alunga oboseala.

Unii psihologi cred însă că acest mod de abordare a sexului depinde de la un cuplu la altul. „Sunt parteneri care preferă jocurile sexuale, şi tehnica refuzului face parte din ele. Totuşi, dacă unul dintre parteneri nu este dispus, cuplul riscă să se certe sau să aibă parte de o partidă nereuşită“, crede psihologul Antonia Isacu, de la Spitalul „Dumitru Gerotă“, din Capitală. Dacă a intervenit plictiseala în pat, încercaţi noi poziţii şi locuri, urmăriţi filme erotice, folosiţi jucării sexuale.

2. Cele mai bune partide de sex sunt cele spontane

Sexul spontan vă ajută să descărcaţi mari cantităţi de adrenalină. „Implică surpriză, mister, este condimentat!“, sugerează psihologul Antonia Isacu. Însă, din păcate, viaţa modernă vă obligă să fiţi organizaţi. „Gândiţi-vă cum ar fi să nu vă planificaţi mersul la cumpărături ori concediile! Ce nu e pe listă riscă să nu fie îndeplinit, iar sexul nu face excepţie de la asta“, consideră experţii citaţi de „Health“. Dacă lăsaţi totul la voia întâmplării, riscaţi ca sexul să lipsească mult timp din patul conjugal. În cazul în care vă gândiţi că este exagerat să vă planificaţi viaţa sexuală, amintiţi-vă cum vă stabileaţi întâlnirile înainte să locuiţi împreună.

3. Este recomandat să faci sex de trei ori pe săptămână

Citeste si:

Sexul apropie mult partenerii unui cuplu, dar asta nu înseamnă că trebuie să vă apucaţi să număraţi. Multe cupluri fericite nu fac dragoste în fiecare zi şi nici măcar de două sau de trei ori pe săptămână. Important este ca ambii parteneri să fie satisfăcuţi cu frecvenţa partidelor de sex, susţin psihologii. „Frecvenţa partidelor de sex depinde de nevoile fiecăruia, de personalitate, de libido. Nu există reţete prestabilite“, este de părere psihologul Antonia Isacu.

Dacă aveţi probleme în cuplu legate de frecvenţa cu care faceţi sex, încercaţi să le lămuriţi. Puteţi să-i mărturisiţi partenerului că sunteţi îngrijorat fiindcă nu faceţi dragoste atât de des pe cât v-aţi dori. Dar nu uitaţi că orgasmul nu este totul! Puteţi rămâne un cuplu intim dacă nu uitaţi să vă ţineţi de mână, să vă sărutaţi, să vă îmbrăţişaţi sau să vă mângâiaţi.

4. O partidă de sex trebuie să ţină mult şi să fie lentă

Puţine cupluri au suficient timp la dispoziţie pentru a se desfăta prin sex zile întregi. Dacă în concedii relaxarea e maximă, în timpul anului, sexul poate fi privit ca o simplă activitate relaxantă după serviciu. Dacă rămâneţi în căutarea celui mai potrivit moment, veţi ajunge să faceţi sex neregulat, doar în vacanţe. „Durata unei partide de sex este influenţată de stilul fiecărui cuplu, de modul în care se controlează cei doi parteneri, dar nu există reţete ale succesului. Pot fi partide scurte şi intense, la fel cum pot fi partide lungi şi proaste“, adaugă psihologul. Aşadar, când nu sunteţi în vacanţe, gândiţi-vă la sex din punct de vedere fiziologic: vă ajută să vă recăpătaţi energia şi buna dispoziţie.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.