Sari la conținut

Ce efect miraculos au exerciţiile fizice în cazul diabeticilor

Fiecare persoană este diferită, dar putem beneficia cu toţii de pe urma exerciţiilor fizice regulate. Acestea reduc nivelul glicemiei. Atunci când eşti activ(ă), organismul tău foloseşte glucoza din sânge mai repede. Exerciţiile fizice te pot ajuta să menţi nivelurile glicemiei sub control şi, de asemenea, ele au şi alte efecte pozitive

Chiar şi în lipsa unei diete corespunzătoare, mişcarea ajută la reducerea depozitelor de grăsime din jurul inimii, în cazul persoanelor cu diabet de tip 2.

Cercetătorii de la Universitatea Leiden au descoperit că diabeticii care au făcut exerciţii moderate regulat, timp de 6 luni şi-au redus considerabil depozitele de grăsime din jurul ficatului şi inimii.

,,Ficatul joacă rolul principal în distribuirea grăsimii corporale. Prin urmare, reducerea grăsimii din jurul ficatului cu ajutorul antrenamentului fizic ajută la prevenirea apariţiei efectelor adverese ale acumularii lipidice din alte regiuni ale corpului, precum cele din jurul inimii”, spune dr. Hildo J. Lamb.

Citeste si:

În cadrul cercetării, 12 participanţi cu diabet de tip 2 au fost instruiţi să facă exerciţii moderate între trei şi şase ore pe săptămână, timp de şase luni. După această perioadă, cercetătorii au constatat că participanţii şi-au redus considerabil grăsimea corporală, în special cea acumulată la nivelul pericardului şi la nivelul ficatului.

Un alt studiu a mai scos la iveală că o plimbare pe jos de 15 minute, după masă ajută la scăderea glucozei din sânge. În plus, persoanele cu risc crescut de diabet pot preveni apariţia bolii dacă merg pe jos 15 minute în fiecare zi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.