Ce sa mananci dupa o masa copioasa ca sa nu te ingrasi deloc

Ce sa mananci dupa o masa copioasa ca sa nu te ingrasi deloc
Ce sa mananci dupa o masa copioasa ca sa nu te ingrasi deloc

Cu totii avem, ocazional, excese alimentare, insa acestea nu ne pericliteaza silueta daca stim cum sa le “compensam”.

In fata unui exces caloric, corpul este suprasolicitat, munceste mai mult incercand sa reduca “daunele’ generate de radicalii liberi produsi in timpul digestiei alimentelor. Radicalii liberi ataca celulele si pot favoriza aparitia si agravarea unor boli cronice, precum afectiunile cardiace, diabetul si cancerul. Cu cat mancam mai mult, cu atat producem mai mult radicali liberi. Iata ce sa consumi dupa o masa copioasa pentru a nu-ti periclita nici silueta si nici sanatate!

1. Suc de portocala

Flavonoizii, antioxidanti gasiti in portocala, pot anula efectele negative ale caloriile multe si ale grasimilor in exces ce afecteaza inima, dupa o masa copioasa. Persoanele care obisnuiesc sa consume suc natural de portocale, proaspat stoarse, iti reduc mai eficient nivelul de radicali liberi, dar si alti factor inflamatorii asociati cu boli de inima decat cei care beau doar apa, spre exemplu.

2. Fructe

Ai avut parte de o masa aproape “pacatos” de bogata? Atunci consuma fructe! Daca mananci fructe bogate in antioxidanti, precum cele de padure, strugirii, kiwi sau ciresele, vei reusi sa-ti reduci nivelul de radicali liberi produsi dupa masa. Mesele bogate caloric neasociate cu fructe, pe termen lung, favorizeaza ingrasare si deteriorarea la nivel celular, care afecteaza totul, de la organele interne la ten. Cu cat organele tale sunt mai protejate, cu atat riscul de a te ingrasa este mai mic.

Continuarea pe lyla.ro. 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook