Ce se întâmplă cu organismul dacă faci sex prea rar sau deloc

Ce se întâmplă cu organismul dacă faci sex prea rar sau deloc
Ce se întâmplă cu organismul dacă faci sex prea rar sau deloc

Viața sexuală este poate cel mai discutat subiect, atât în rândul femeilor, cât mai ales în rândul bărbaților. Deși există dovada că se poate trăi și fără sex, așa cum o demonstrează călugării din întreaga lume, o perioadă de abstinență impusă poate fi, totuși dăunătoare.

Viața sexuală este poate cel mai discutat subiect, atât în rândul femeilor, cât mai ales în rândul bărbaților. Deși există dovada că se poate trăi și fără sex, așa cum o demonstrează călugării din întreaga lume, o perioadă de abstinență impusă poate fi, totuși dăunătoare.

La ce duce lipsa sexului – isteria poate fi cauzată de lipsa sexului

Unele cercetări scot în evidență beneficiile sexului, pentru persoanele activ din punct de vedere sexual, care au familie întemeiată sau relație stabilă. Sexul ocazional poate aduce mari probleme, întrucât bolile cu transmitere sexuală sunt din ce în ce mai dese. În plus, în cazul aventurilor de o noapte pot exista și efecte psihologice negative. Așadar, pentru cei obișnuiți cu o regularitate în ceea ce privește sexul, atunci când sunt privați de el (menstruație, post, probleme ginecologice), spun studiile că sunt expuși la anumite probleme. Iată la ce duce lipsa sexului.

Se știe din strămoși faptul că o fată bătrână este una isterică, cu probleme cauzate de dereglări hormonale. Și asta pe bună dreptate, căci în timpul sexului se eliberează anumiți hormoni, care au ca rol reglarea funcționării normale a organismului. Evident, acest lucru nu trebuie să se întâmple neapărat.

Psihicul este cel mai afectat în cazul lipsei de sex nedorite. În plus, menținerea unei activități sexuale normale, ca și nașterea de copii sunt factori ce mențin echilibrul neuro-endocrin și prelungesc perioada fertilă. Sunt și cazuri, mai rare, în care lipsa sexului a dus la îngustarea vaginului (atrofie vaginală), dereglări menstruale și hormonale și cel mai des, dezechilibre psihologice. Se poate ca după o perioadă lungă de abstinență, în timpul actului sexual să existe dureri.

La ce duce lipsa sexului – menopauză mai greu suportabilă

Sexul normal și regulat, fără excese, are efecte foarte bune pentru fizicul și psihicul uman. De altfel, unele persoane care sunt nevoite să renunțe la sex mai devreme de vârsta la care erau pregătite, din diferite motive (fie au rămas văduvi, fie s-au despărțit si nu rămas singuri, etc.), se aleg cu consecințe negative. Printre ele se poate ca la vârsta menopauzei, la femei, stările din această perioadă să fie mult mai accentuate, mai intense și mai de lungă durată.

Printre beneficiile sexului se vorbește de menținerea aparatului reproducător cât mai sănătos. Femeile care își prelungesc pierderea virginității pot avea chisturi ovariene, dar nu este o regulă. La bărbați, efecte de acest gen nu se întâlnesc.

La ce duce lipsa sexului – exces de sebum

Activitatea sexuală reglează și nivelul de sebum din organism, iar persoanele private de sex pentru vreme îndelungată pot avea acnee pronunțată și rezistentă la tratament. Uneori, bărbați pot prezenta probleme cu funcția erectilă după o pauza prea mare de la sex.

A face sex nu înseamnă doar acțiunea dintre doi oameni și atât. Mai înseamnă și relații sociale, căldură sufletească, cunoașterea partenerului și tot ce are legătură cu o relație amoroasă. Astfel că, unele persoane care nu întrețin relații sexuale, dar își doresc, pot fi depresive, se pot integra mai greu într-un mediu și pot fi mai puțini comunicativi.

Cu toate acestea, există și beneficii ale lipsei de sex sau abstinenței sexuale. Evitarea contactării bolilor cu transmitere sexuală, precum chlamydia, SIDA, HPV și multe altele, evitarea infecțiilor urinare, cauzate de bacteriile de pe piele, care pot fi introduse în vagin. În plus, se știe faptul că înainte de un concurs sau meci special, sportivii nu sunt sfătuiți să aibă activitate sexuală, tocmai pentru a nu-și risipi energia. Mai mult, potrivit Heritage.com unele studii au arătat că tinerele care sunt abstinente sexual au performanțe intelectuale mult mai bune decât adolescentele care au viață sexuală deja. Pe lângă aceasta, depresiile lipsesc în cazul acestor tinere, deoarece nu trec prin conflictele relațiilor cu prietenii

8 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox