joi, octombrie 1, 2020

Un nou studiu arata ca iaurtul natural poate fi folosit pentru tratamentul depresiei. Potrivit unui nou studiu, probioticele din iaurt pot îmbunătăţi starea de spirit a unei persoane deoarece bacteriile din tractul intestinal au un efect direct asupra creierului.

Experţii au pornit de la o teorie confirmată anterior potrivit căreia tulburările digestive au drept cauza stresul emoţional.

Experimentul irlandezilor a demosntrat că persoanele care consumă iaurt de două ori pe zi, timp de o lună prezintă mai puţine semne de stres, anxietate şi depresie.
Pornind de la această descoperire, specialişptii speră să obţina un nou tratament antidepresiv, bazat pe probiotice şi care să aiba mai puţine efecte secundare decât medicamente precum Valiumul.

Citește și:

Din păcate însă, tristeţea nu dispare cu ajutorul unui iaurt oarecare, cumpărat de la supermarket. Este vorba despre aanumite specii de probiotice, Lactobacillus rhamnosus JB-1, Bifidobacterium animalis şi Streptococcus thermophiles care scad nivelul cortizonului din sânge (hormonul stresului).

Parteneri