Sari la conținut

Ce trebuie să știi despre sexul în timpul menstruației

Balonare, crampe, dureri, agitație, iritabilitate și mult sânge, ar putea fi descrierea corectă a simptomelor din timpul ciclului menstrual. Copleșită de toate astea, ai vrea mai degrabă să te bagi în pat, după ce iei un calmant, să dormi, nicidecum să faci sex.

Știm că în unele zile ale lunii, o partidă de sex cu iubitul tău poate fi ultimul lucru la care te gândești, dar te sfătuim să iei în calcul și aceste lucruri, la care poate nu te-ai gândit până acum. Nu exclude gândul că ați putea petrece momente plăcute și nu te gândi că durerile tale se vor amplifica, pentru că nu este deloc așa.

“Din punct de vedere al sănătății, totul este în regulă, cu condiția ca persoanele în cauză să se simtă confortabil psihic și fizic cu situația”, spune Lauren Streicher, medic la Clinica de Obstetrică și Ginecologie de la Universitatea Northwestern.

Iată ce ar trebui să mai știi, dacă te-ai hotărât să nu mai aștepți o săptămână până să faci sex cu partenerul.

Îmbunătățește orgasmul și calmează crampele

Când ești la menstruație, în general, se poate să fii un pic mai excitată decât în mod normal, din cauza nivelului de estrogen și testosteron, care-ți inundă trupul. Mai mult decât atât, pentru un plus de plăcere poate fi responsabil și fluxul de sânge, care asigură o lubrefiere suplimentară. Acest lucru poate contribui la atingerea orgasmului. În plus, activitatea fizică din timpul sexului poate îmblânzi crampele abdominale, iar acest lucru este dovedit științific.

Poți rămâne însărcinată

Ai făcut sex la menstruație cu gândul că nu vei putea rămâne gravidă? Cel mai probabil ai avut noroc. Nu înseamnă că dacă s-a declanșat ciclul ești protejată de sarcini nedorite. Mai ales dacă faci sex la finalul perioadei critice. Sperma este activă în corpul tău până la cinci zile, adică și după ce se termină sângerarea propriu-zisă, când ești expusă unui risc mai mare de sarcină.

Nu există un risc mai mare de a lua boli rușinoase

Bolile cu transmitere sexuală nu sunt mai ușor de contractat în perioada ciclului. În primul rând, pentru că cervixul etse deschis și impinge sângele în afară. Ori infecțiile precum chlamydia și gonoreea au nevoie să ajungă spre uter ca să se desfășoare.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel