luni, septembrie 27, 2021

Cel mai ușor exercițiu. Doctor rus. Întărirea sistemului imunitar în mai puțin de un minut

Cu toții știm că sistemul imunitar este, de fapt, prima linie de apărare împotriva bolilor și infecțiilor. Este

un ansamblu de interacţiuni complexe, ce implică diferite organe, structuri şi substanţe. Sistemul imunitar luptă împotriva microorganismelor care produc boli şi care îngreunează procesul de vindecare.

Prin urmare, un stil de viață echilibrat și susținerea organismului sunt elemente vitale când discutăm despre subiectul întărire sistem imunitar. Cu câteva mici ajustări, poți realiza întărirea sistemului imunitar destul de ușor.

Cel mai ușor exercițiu. Întărirea sistemului imunitar în 15 secunde

Profesorul rus Sergey Bubnovsky este un specialist în kinesioterapie. Acesta recomandă

o metodă foarte simplă şi eficientă, care relaxează, alungă senzaţia de picioare grele şi obosite, vindecă răceala şi consolidează imunitatea. Sfatul specialistului este următorul:

  • În fiecare seară, se umple un lighean cu apă rece, în care se înmoaie picioarele. Nu se foloseşte apă caldă.
  • Loviţi uşor apa cu tălpile şi jucaţi-vă cu ea timp de 15 secunde. După acest timp, se scot picioarele din apa rece, iar fără a le usca sau şterge cu prosopul (ci ude) vor fi încălţate imediat cu o pereche de şosete groase din lână. Timp de un sfert de oră, se va circula prin casă. Repetaţi această procedură

    în fiecare seară, pentru stimularea imunităţii.

  • În cazul în care răceala este deja instalată, o astfel de metodă inedită ajută la fortificarea promptă a imunităţii. În acest caz, călcarea apei se va face la fiecare 4 ore. Tratamentul nu afectează simptomele de răceală şi nu are efecte adverse.
  • De asemenea, atunci când se face baia rece, este important ca în încăpere să fie cald, iar picioarele să fie şi ele calde. Opţional, se pot alege vase mai adânci în care, cufundând picioarele, apa să le cuprindă pe acestea până sub genunchi.

Sergey Bubnovsky

Apa rece stimulează sistemul imunitar

Această metodă a devenit un adjuvant

de bază în menţinerea sănătăţii, în prevenirea îmbolnăvirilor, ba chiar şi în tratarea cu succes a unor boli deja instalate. Procedurile fizitoterapeutice bazate pe folosirea diversă a apei îmbunătăţesc circulaţia periferică, întăresc activitatea inimii, conferă un tonus muscular bun şi cresc rezistenţa inimii.

Nu în ultimul rând, acestea cresc rezistenţa organismului la infecţii şi la fortifierea sistemului nervos, ceea ce ajută, implicit, la menţinerea sănătăţii în parametri normali.
Băile cu apă rece au o tradiţie veche în numeroase culturi, în special în cea rusă. Există mai multe

procedee de călire şi de tratare a organismului cu apă rece, printre care şi călcarea uşoară a apei reci cu tălpile.

Ultimele stiri