Ai tenul gras? Ce trebuie să mănânci pentru a ameliora situația

Ai tenul gras? Ce trebuie să mănânci pentru a ameliora situația
Ai tenul gras? Ce trebuie să mănânci pentru a ameliora situația

Unele femei au tenul și pielea grasă. Acest lucru poate să constituie un avantaj deoarece ridurile vor apărea mult mai târziu, dar are și dezavantaje. Indiferent de cremele pe care le folosesc zilnic, tenul se încăpățânează să fie gras. De aceea, poate că ar trebui să faci anumite modificări în alimentație.

Iară care sunt cele mai bune alimente pentru tenul gras:

  • Castraveții. Aceștia conțin foarte multă apă, iar apa este esențială pentru sănătatea pielii deoarece contribuie la eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, castraveții sunt bogați în antioxidanți care ajută la menținerea sănătății pielii. În plus, castraveții au proprietăți antiinflamatoare fiind ideali atunci când pielea grasă favorizează apariția coșurilor.
  • Cerealele integrale. Un consum de cereale integrale în detrimentul alimentelor bogate în carbohidrați procesați te vor ajuta la prevenirea leziunilor cutanate. Alimentele bogate în fibre, cum ar fi ovăzul și orezul brun, ajută la eliminarea toxinelor din organism, în felul acesta pielea și părul vor rămâne sănătoase mult timp. Totodată, fibrele pot ajuta la combaterea constipației, ceea ce duce la un dezechilibru al organismului și inclusiv la apariție coșurilor pe față sau la alte probleme ale pielii.
  • Nucile. Acestea sunt bogate în acizi grași Omega-3, acizi esențiali pentru o piele sănătoasă. De asemenea, ele au proprietăți antiinflamatorii și contribuie la îmbunătățirea texturii pielii.
  • Bananele sunt bogate în vitamina E, fosfați și potasiu, care contribuie la menținerea sănătății pielii. Consumul regulat de banane contribuie la diminuarea porilor.
  • Avocado este un fruct ideal pentru ten, deoarece este bogat în antioxidanți.
  • Broccoli este bogat în vitamina C, magneziu, vitamina A și este un grozav antiinflamator. Astfel el contribuie la calmarea pielii, reduce riscul de acnee.
  • Portocalele și lămâile sunt bogate în vitamina C ajută la hidratarea pielii și vindecă acneea. În plus, lămâia contribuie la eliminarea toxinelor din organism, astfel spus ficatul va funcționa normal, în consecința pielea se menține curată și sănătoasă.
20 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox