Sari la conținut

Cele mai bune metode de protecție împotriva soarelui. Cremele cu protecție solară nu sunt suficiente

Protecția împotriva soarelui este esențială, mai ales în sezonul cald. Expunerea la soare poate dăuna pielii și, de asemenea, este unul dintre factorii principali ai cancerului de piele. De aceea, este esențial să cunoști care sunt cele mai bune metode de protecție solară și cum să eviți riscurile.

Cremele cu protecție solară, SPF, nu sunt suficiente pentru a proteja pielea în mod eficient. Expunerea îndelungată la soare necesită o protecție sporită împotriva razelor dăunătoare UV. Astfel, sunt necesare metode de protecție suplimentară, precum hainele și ochelarii de soare.

Metode eficiente de protecție solară. Cum îți protejezi pielea?

Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie care sunt măsurile suplimentare de protecție împotriva soarelui în sezonul cald.

„Deși petrecerea timpului în aer liber are multe beneficii, inclusiv reducerea stresului, opțiuni pentru a fi activ fizic și accesul la vitamina D, expunerea pielii la razele nocive ale soarelui poate crește riscul de cancer de piele. Cele mai multe tipuri de cancer de piele rezultă din expunerea la lumina ultravioletă (UV), care poate pătrunde până la nivelurile profunde ale pielii, deteriorând sau distrugând celulele pielii. Cu toate acestea, există măsuri care pot fi luate pentru a proteja pielea de efectele dăunătoare ale soarelui.

Reducerea riscului

Cea mai eficientă modalitate de a reduce riscul de afectare a pielii și de cancer este reducerea la minimum a expunerii directe a pielii la soare:

Îmbrăcăminte:

A purta îmbrăcăminte dintr-o țesătură densă care acoperă pielea (cum ar fi bluze cu mâneci lungi) oferă o oarecare protecție împotriva luminii UV. Îmbrăcămintea în culori închise este mai eficientă, deoarece culorile mai închise absorb mai multă lumină UV decât nuanțele mai deschise, reducând cantitatea de lumină UV care poate ajunge la piele.

Pălărie:

Purtarea unei pălării cu bor larg care acoperă fața, urechile și gâtul oferă cea mai bună protecție.

Ochelari de soare:

Ochelarii de soare protejează pielea subțire și sensibilă din jurul ochilor, dar și ochii înșiși. Ajută împotriva dezvoltării cataractei care poate apărea dacă suprafața ochiului devine arsă. Lumina soarelui reflectată (din apă sau zăpadă) este deosebit de periculoasă pentru ochi. Chiar și atunci când porți ochelari de soare, privirea directă la soare trebuie evitată, deoarece acest lucru poate provoca leziuni permanente ochilor.

Nuanțe:

Evitarea razelor solare directe prin a sta la umbră oferă o oarecare protecție împotriva luminii UV, dar protecția solară și îmbrăcămintea de protecție ar trebui purtate în continuare.

Protecție solară:

Aplicarea generală a protecției solare cu un factor ridicat de protecție solară (SPF) este importantă, dar nu trebuie considerată suficientă singură. Este cel mai eficient atunci când este combinat cu alte măsuri de siguranță împotriva soarelui. Pentru a fi cât mai eficient posibil, ar trebui să fie reaplicat frecvent și utilizat în termenul de expirare”, scrie medicul pe propriul blog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel