Sari la conținut

Cele mai puternice alimente pentru slăbit. ”Biciuesc” metabolismul și ard grăsimile rapid

Am tot auzit de existenţa unor alimente care ajută organismul să ardă grăsimile mai repede, mai mult şi mai bine, pentru ca noi să obţinem silueta mult visată.
Dar cum acţionează acestea? Ei bine, există câteva categorii de mâncăruri care, prin diferită căi, stimulează arderile.

1. Alimentele bogate în proteine necesită arderi intense pentru a fi digerate

Carnea şi leguminoasele în special sunt cel mai bun exemplu de acest fel. Bogate în proteine, procesarea lor necesită o rezervă mare de energie din partea organismului care, în cele din urmă, ajunge să ardă grăsimi pentru a săvârşi digestia. În plus, proteinele sunt deosebit de benefice musculaturii.

Cele mai bune alegeri de acest fel sunt carnea de porc, vită, curcan (mare atenţie, carnea trebuie să fie cât mai slabă, fără bucăţi de grăsime sau aspect marmorat), somon, ton, sardine, năut. ,,Proteinele «biciuiesc» metabolismul, pentru utilizarea lor cheltuindu-se cam tot atâtea calorii pe cât aduc ele însele. De aceea sunt indicate în curele de slabire, dar nu pe termen lung”,explică nutriționistul Corina Zugravu.
2. Alimente care cresc temperatura corpului şi rata metabolică

Când temperatura corpului creşte, rata metabolică creşte şi ea automat, ajungându-se astfel la un consum caloric crescut.

Anumite alimente au capacitatea de a crea căldură, datorită compoziţiei chimice  care dă gustul caracteristic ardeilor iuţi (Habaneros, Cayenne Chili, Jalapenos), usturoiului, cepei.

3. Alimentele bogate în fibre anulează o cantitate semnificativă de calorii

O bună parte dintre caloriile ingerate nu se acumulează pentru că fibrele stimulează activitatea gastrică, alimentele traversând mai repede tractul intestinal.

Pe lângă faptul că împiedică mâncarea să stea mult timp în intestine şi deci absorbţia caloriilor, fibrele mai ajută la slăbit prin asigurarea senzaţiei de saţietate pentru o perioadâ mai lungă de timp.

Reţineţi că este important să beţi multă apă atunci când consumaţi alimente bogate în fibre, în caz contrar acestea se blochează în intestine, ducând a constipaţie. Consumaţi, aşadar, cereale integrale, pâine integrală, orez brun, brocoli, fructe

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel